Про качку по-пекінськи чули всі, але мало хто куштував її за правильним рецептом. Уся справа в спеціальній печі, де китайці поступово підвищують температуру. Завдяки цьому качка буде соковита всередині та хрусткою зовні. Починати готувати качку варто за добу до смаження, щоб гарно замаринувалася.
Інредієнти:
2 кг тушка качки
2 ст. л. білого кріпленого вина
1 ст. л. солі
2 ст. л. меду
1 склянка води
3 ст. л соєвого соусу
1 ст л тертого кореня імбиру
1 ст л кунжутної олії
1 ст л чорного меленого перцю
2 ст. л. рідкого меду
Приготування:
Для маринування всередину качки налити вино. За 10 хв. надягти її на скляну пляшку й натерти сіллю. Поставити на 10–12 год. на піднос, щоб з птиці стікала рідина.
Натерти 2 ст. л. меду й залишити маринуватися на 12 год. У середину духовку засунути решітку, на яку без дека поставити пляшку. Знизу розмістити деко, щоб стікав жир під час запікання. Налити на деко склянку води.
Увікнути духовку на 190°С і запікати страву годину. Тоді помастити солодкою глазур'ю, щоб утворювалася скоринка. Для неї змішати соєвий соус, імбир, кунжутну олію та мелений перець.
Поставити качку назад у духовку на решітку без дека за температури 220–250°С. За 20 хв. перевіріти, щоб не підгоріла.
Змішати 2 ст. л. рідкого меду та 3 ст. л соєвого соусу. Помастити цим качку і поставити пектися в духовку ще на 10 хв. Скоринка має бути насичено-золотистого кольору.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічний стіл: що приготувати в святкову ніч
Дістати з духовки й нарізати порційними шматками. На стіл китайці подають страву із яєчними млинцями з тонкого тіста. В них загортають шматки качки з нарізаним огірком і зеленою цибулею.
Коментарі