Паста - безпрограшна страва дуже проста в приготуванні і завжди неймовірно смачна. Класика італійського жанру - карбонара, на жаль, одна із найкалорійніших. І все з вини жирних вершків і бекону.
Пропонуємо замінити підступні інгредієнти на більш легкі, не змінюючи при цьому улюбленому смаку. Замість 850 калорій (в середньому), ви отримаєте цілком прийнятні 410.
На приготування 2-х порцій, ви витратите 25 хвилин.

Інгредієнти:
- 400 гр спагетті
- 4 скибочки пармської шинки
- 1 яйце і 2 білка
- 150 мл найлегших вершків, які зможете знайти (як варіант, знежирене молоко і щіпка кукурудзяного крохмалю)
- тонко нарізаний шматочок моцарели або натертий сир з позначкою "легкий"
- сіль, перець, мускатний горіх за смаком
Приготування:
У киплячу каструлю з водою опустіть спагетті і готуйте стільки часу, скільки вказано на упаковці.
Тонко наріжте скибочки шинки і злегка обсмажте на сковороді з антипригарним покриттям. Коли скибочки стануть золотими, додайте вершки або молоко з крохмалем, зменшіть вогонь і дочекайтеся, поки соус загусне. Зніміть з вогню.
Збийте яйця і додайте їх в отриманий соус, гарненько розмішайте масу, щоб яйце не згорнулося. Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом за смаком.
Змішайте соус зі спагеті і посипте сиром.
Коментарі