Морквяна запіканка готується півгодини, а з'їдається за 5 хвилин. Ця страва підійде як для сніданку, так і для простого чаювання. На смак нагадує бісквіт. Її можна подавати і в теплому, і в холодному вигляді.

Інгредієнти:
морква - 2 шт.
яйця - 2 шт.
борошно - 100 гр.
цукор - 100 гр.
вершкове масло - 50 гр.
розпушувач - 1/2 ч.л.
кориця - 1/2 ч. л.
густа сметана (для прикраси) - 100 мл.
Приготування:
Моркву натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері.
Яйця та цукор збити, додати моркву Перемішати.
Всипати борошно і розпушувач. Вершкове масло розтопити і також додати в миску, розмішавши тісто до однорідності.
Форму краще брати невелику, тоді запіканка вийде не сухою, а приємною і м'якою. Змастити її вершковим маслом, присипати борошном і викласти все тісто.
Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин, після чого перевірити сірником на готовність, дістати з духовки і накрити кришкою відповідного розміру на 5 хвилин.
Коли запіканка охолоне прикрасити її вершковим кремом, збивши сметану з 1 ст. ложкою цукру.
В результаті десерт трохи осідає, але це не робить його менш смачним.
Моркву натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері.
Яйця та цукор збити, додати моркву Перемішати.
Всипати борошно і розпушувач. Вершкове масло розтопити і також додати в миску, розмішавши тісто до однорідності.
Форму краще брати невелику, тоді запіканка вийде не сухою, а приємною і м'якою. Змастити її вершковим маслом, присипати борошном і викласти все тісто.
Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин, після чого перевірити сірником на готовність, дістати з духовки і накрити кришкою відповідного розміру на 5 хвилин.
Коли запіканка охолоне прикрасити її вершковим кремом, збивши сметану з 1 ст. ложкою цукру.
В результаті десерт трохи осідає, але це не робить його менш смачним.
×
Коментарі