понеділок, 09 листопада 2015 15:38

Морквяна запіканка - ідеальний десерт на сніданок

Морквяна запіканка готується півгодини, а з'їдається за 5 хвилин. Ця страва підійде як для сніданку, так і для простого чаювання. На смак нагадує бісквіт. Її можна подавати і в теплому, і в холодному вигляді.

Автор: xlebsolj.ru
 

Інгредієнти:

морква - 2 шт.

яйця - 2 шт.

борошно - 100 гр.

цукор - 100 гр.

вершкове масло - 50 гр.

розпушувач - 1/2 ч.л.

кориця - 1/2 ч. л.

густа сметана (для прикраси) - 100 мл.
Приготування:

Моркву натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері.

Яйця та цукор збити, додати моркву Перемішати.

Всипати борошно і розпушувач. Вершкове масло розтопити і також додати в миску, розмішавши тісто до однорідності.

Форму краще брати невелику, тоді запіканка вийде не сухою, а приємною і м'якою. Змастити її вершковим маслом, присипати борошном і викласти все тісто.

Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин, після чого перевірити сірником на готовність, дістати з духовки і накрити кришкою відповідного розміру на 5 хвилин.

Коли запіканка охолоне прикрасити її вершковим кремом, збивши сметану з 1 ст. ложкою цукру.

В результаті десерт трохи осідає, але це не робить його менш смачним.

Зараз ви читаєте новину «Морквяна запіканка - ідеальний десерт на сніданок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути