Німецький маковий творожник — це неймовірно смачний десерт, який варто спробувати хоча б раз у житті. Готується він настільки просто, що навіть починаюча господиня зможе здивувати свого коханого чоловіка, дітей або нежданих гостей. На приготування цього десерту піде всього лише півтори години.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 300 г пшеничного борошна
- 130 г вершкового масла
- 100 р цукрового піску
Для начинки:
- 750 мл молока
- 150 г цукрового піску
- 100 г вершкового масла
- 250 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- 150 г меленого маку
- 150 г манної крупи
Приготування:
Розтерти в крихту борошно, холодне вершкове масло і цукор.
Взяти 2/3 крихти і укласти на дно рознімної форми 24 см, утрамбувати руками і прибрати в холодильник.
У великій каструлі змішати молоко, цукор і масло для начинки, довести до кипіння.
В коли молоко закипить, додати мак і манку, перемішати і дати постояти 10 хвилин. Вийде густа, як сметана, маса.
Сир збити з яйцем блендером. Змішати сир з маковою масою.
Викласти начинку на охолоджене тісто.
Зверху посипати крихтою, що залишилася від тіста. Відправити в духовку на 1 годину при 180 градусах.
Коментарі