Кисіль - ягідний напій, який не потребує особливого опису, адже більшості із нас його смак знайомий з дитинства. Та попри його популярність, виходить смачним не в усіх. Кондитерка Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати так, аби напій вийшов без грудочок та мав правильну консистенцію.
Інгредієнти:
вода - 1 л,
вишня - 100 г,
малина - 100 г,
полуниця - 100 г,
чорна смородина - 100 г,
кукурудзяний крохмаль - 50 г
цукор - 50 г
Приготування:
Подрібнити всі ягоди в блендері до однорідності. Всипати цукор та влити воду. Довести до кипіння і готувати протягом 2-3 хвилин, й процідити. Змішати крохмаль з водою, щоб не було грудочок. Поєднати крохмаль із ягідною масою та довести до кипіння, постійно помішуючи. Готовий кисіль розлити по склянках та подати охолодженим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для дітей і дорослих: як зробити мохіто за 5 хв.
У спеку смузі охолоджують та втамовують голод. Це густі напої зі свіжих овочів та фруктів, які корисніші за фреші. Головна умова — наявність блендера для подрібнення продуктів. Як основа смузі можуть виступати кефір, йогурт, молоко та соки. Доповненням стануть морозиво, шоколад, насіння, горіхи, сиропи, мед.
Коментарі