Мохіто є літнім хітом. Він освіжає, втамовує спрагу і піднімає настрій. Цей напій легко зробити вдома, якщо дотримуватися інструкції. Замість класичного мохіто, краще зробити яблучне або огіркове. Його смак приємно здивує.
Безалкогольне мохіто
Інгредієнти:
половинка лайма
2 ч. л. цукру
15 листків м'яти
200 мл газованої води
Приготування:
Лайм розрізати на чотири частини. Одну відкласти, решту - розкласти по склянках.
Додати цукор і м'яту, акуратно розтерти, щоб вичавити сік. Додати лід і залити газованою водою. Частину, що залишилася часточку лайма використовувати для прикраси.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко освіжитися у спеку: рецепти літніх смузі
Огіркове мохіто
Інгредієнти:
1 огірок
половинка лимона
3 гілки базиліка
2 гілки м'яти
1 ст. л. цукру
1 склянка газованої води
Приготування:
Огірок дрібно натерти і вичавити сік. Порізати м'яту і базилік, потовкти у ступі, додавши трохи цукру.
Лимон нарізати невеликими скибками і додати до трав.
Додати отриману масу в склянку з огірковим соком, влити мінеральну воду. Перемішати і розлити коктейль по келихах, додавши кубики льоду.
Яблучне мохіто
Інгредієнти:
2 лайми
пучок м'яти
2 ст. л. цукру
100 мл яблучного соку
250 мл тоніку
Приготування:
М'яту порізати і перемішати з цукром. З лаймів вичавити сік, який змішати з м'ятою і цукром.
Отриману масу розкласти по склянках. У кожен додати яблучний сік, лід і залити тоніком.
Без кави не обходиться більшість українських сніданків. Ароматний напій готують з розчиненої чи меленої кави. Додають молоко, вершки, або різноманітні прянощі. Цього року на піку популярності дальгона-кава, синє лате та кава по-східному. Не дивлячись на складні назви, приготування цих напоїв не забирає багато часу та зусиль. При цьому нові смаки дивують оригінальними поєднаннями спецій і трав.
Коментарі