Для урізноманітнення раціону хочеться приготувати щось нове, смачне, але не складне. Ця оригінальна і апетитна страва родом з Близького Сходу. Її основою є ніжна куряча грудка, а решту картини доповнюють овочі. Цікаве поєднання гороху нут і в'ялених томатів вразить багатством смаку. Готується дуже просто і швидко.
Інгредієнти:
Куряча грудка - 2 шт
Горох нут - 2 склянки
Сушені помідори - 1 зубчик
Свіжі помідори - 2 шт
Свіжий базилік - 1 пучок
Сушений базилік - 1 ч. л
Паприка - на кінчику ножа
Лимон - 0,5 шт
Сіль - за смаком
Приготування:
Нут замочити на ніч. Вранці злити воду і промити.
Залити окропом і відварити до готовності. Відкинути горох на друшляк і дати стекти.
Чверть готового міста збити в блендері з соком лимона і оливковою олією.
Курячу грудку обкачати в паприці і сушеному базиліці.
Розігріти олію і обсмажити до золотистої скоринки. Зменшити вогонь і готувати до готовності.
Сухі в'ялені помідори замочити їх у теплій воді. Якщо в'ялені помідори в олії, то просто дістати їх з банки і крупно порізати.
Свіжі помідори бланшувати і дрібно нарізати. Часник почистити і подрібнити.
Додати в'ялені помідори, дрібно нарізаний свіжий базилік.
Покласти в сотейник і тушкувати 5 хвилин.
Додати горох нут. Перемішати і прогріти 7-10 хвилин.
Потім зняти з вогню і нехай постоїть 5 хвилин.
Читайте також: До хрустких огірків по-корейськи додають смажене м'ясо
Змішати горох з помідорами пюре і викласти на тарілки.
Поруч викласти готову курячу грудки і подавати до столу.
Коментарі