Вінничанка Леся Мартинюк мріє написати кулінарну книгу, щоб зібрати усі цікаві рецепти страв для дітей. Такі вишукує в Інтернеті по відповідних рубриках. Уже має в запасі понад півсотні страв, приготуванням яких ділиться із молодими матусями.
- В самої двоє діток, і часом заставити з'їсти буденну страву просто неможливо. Доньці не подобається, що в страві цибуля. Син не хоче, бо додала моркву чи перець. Вигадую, як можу, аби їх зацікавити. Котлети-черепашки на сніданок - діти і чоловік шикуються в чергу.
Інгредієнти:
- мясний фарш - 300-400 грамів
- дитячі сосиски - 5 штук
- сир бутербродний в пластинках - 1 упаковка
- гвоздика або чорний перець горошком
- листя салату
Приготування:
Сосиску розрізаємо вздовж на дві половинки, потім поперек. З одного боку робимо ножем два надрізи. Виходить чотири "лапки" для черепашки. Те ж проробляємо ще з двома сосисками. Ті шматочки, які залишилися - розрізаємо на три частини: кінці сосисок - це "голівки" двох черепашок, а середина - "хвостики". На кожній "голівці" робимо горизонтальний надріз - це буде "ротик".
Фарш солимо і перчимо, формуємо котлети. Встромляємо в них "лапки", "хвостик", "голівку".
З гвоздики або горошин перцю робимо оченята. Переходимо до панцира. Пластинки сиру нарізаємо смужками. У вигляді сіточки викладаємо на котлету - "спинку" черепашок.
Ставимо наші котлети в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-35 хвилин. Як тільки сир почне запікатися - накриваємо котлети фольгою.
Хвилин за п'ять до кінця запікання фольгу знімаємо, щоб дати сиру підрум'янитися. Гарячі котлетки викладаємо на зелень і відразу подаємо до столу.
Коментарі