Харківський кондитер-архітектор Дінара Касько в Києві провела майстер-клас із приготування геометричних десертів, який онлайн транслювався в Індію та Китай.
Для своїх десертів розробляє та виготовляє форми. Спочатку моделює їх на комп'ютері. Друкує на 3D принтері. Шліфує та затирає форму. Потім її виливають з силікону.
Десерти стали популярними після публікації у соцмережі Інстаграм. На її сторінку підписані 239 тисяч чоловік з усього світу.
Кондитерською справою займається 5 років. За цей час створила тістечка, в яких поєднала кулінарне мистецтво та архітектуру.
Дінара поділилася із Gazeta.ua як робити такі десерти.
"Мій колір - червоний. Хоча люблю всі інші кольори. Але коли хочу щось вигадати, в голову приходить тільки червоне. Ні бордове, ні фіолетове, ні помаранчеве. Хочу спробувати відійти від цього", - каже кулінар.
Збирає всі тістечка за одною схемою. Спочатку пече бісквіт та готує желе. Воно лежить заморожене у холодильнику. Готує крем-мус. Збирає торти вниз головою. У форму закладає спочатку крем, потім желе і бісквіт. Таким десертам потрібна глибока заморозка. Ставить на ніч у морозилку при температурі -26 градусів. Десерт може зберігатися до 3 діб в холодильнику, в морозильнику до місяця.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний торт з "п'яним" чорносливом змащують карамельним кремом
"У мене багато замальовок, які зберігаються по півтора року і чекають свого часу. Багато проводжу майстер-класів, виступаю. Зараз буду їздити по українських ресторанах і навчатиму персонал, щоб в наших закладах з'являлися нові смачні речі", - розповідає Дінара.
Ці геометричні десерти треба їсти тільки з чаєм. З кавою чи вином не можна. Будуть забивати смак десертів.
Коментарі