пʼятниця, 28 жовтня 2016 15:23

Кондитер вчить готувати архітектурні десерти
6

Фото: Ельдар Сарахман

Харківський кондитер-архітектор Дінара Касько в Києві провела майстер-клас із приготування геометричних десертів, який онлайн транслювався в Індію та Китай.

Для своїх десертів розробляє та виготовляє форми. Спочатку моделює їх на комп'ютері. Друкує на 3D принтері. Шліфує та затирає форму. Потім її виливають з силікону.

Десерти стали популярними після публікації у соцмережі Інстаграм. На її сторінку підписані 239 тисяч чоловік з усього світу.

Кондитерською справою займається 5 років. За цей час створила тістечка, в яких поєднала кулінарне мистецтво та архітектуру.

Дінара поділилася із Gazeta.ua як робити такі десерти.

"Мій колір - червоний. Хоча люблю всі інші кольори. Але коли хочу щось вигадати, в голову приходить тільки червоне. Ні бордове, ні фіолетове, ні помаранчеве. Хочу спробувати відійти від цього", - каже кулінар.

Збирає всі тістечка за одною схемою. Спочатку пече бісквіт та готує желе. Воно лежить заморожене у холодильнику. Готує крем-мус. Збирає торти вниз головою. У форму закладає спочатку крем, потім желе і бісквіт. Таким десертам потрібна глибока заморозка. Ставить на ніч у морозилку при температурі -26 градусів. Десерт може зберігатися до 3 діб в холодильнику, в морозильнику до місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний торт з "п'яним" чорносливом змащують карамельним кремом

"У мене багато замальовок, які зберігаються по півтора року і чекають свого часу. Багато проводжу майстер-класів, виступаю. Зараз буду їздити по українських ресторанах і навчатиму персонал, щоб в наших закладах з'являлися нові смачні речі", - розповідає Дінара.

Ці геометричні десерти треба їсти тільки з чаєм. З кавою чи вином не можна. Будуть забивати смак десертів.

Зараз ви читаєте новину «Кондитер вчить готувати архітектурні десерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути