Смачний шоколадний торт розтоплює усі серця. Хтось полюбляє посмакувати ним з кавою чи міцним чаєм. По-новому розкриває шоколадний смак десерт з холодним молоком. У роті залишається легка алкогольна нотка від лікеру та ароматного чорносливу.
Пористи коржі виходять м'які і соковиті. Сильний шоколадний смак припадає до серця кожному хто його спробує. Цей торт просто неможливо не спробувати. Щоб з'явився апетит, достатньо одного тільки погляду.
Інгредієнти:
Яйця - 6 штук
Борошно -100 г
Какао-порошок-25 г
Цукор-120 г
Лимонний сік - кілька крапель
Цукрова пудра - 3 ст.л.
Олія - 2 ст.л.
Для карамельно-вершкового крему
Згущене молоко (варене) -1 банку (380 г)
Вершки жирні -500 г
Загущувач для вершків - 8 г
Чорнослив - 150-200 г
Лікер - 100 мл
для глазурі:
Чорний шоколад - 70 г
Вершки жирні-100 г
Вершкове масло - 20 г
Фундук, бісквітна крихта
Приготування:
Для початку відварити баночку згущеного молока близько 2,5-3 годин.
Помити і порізати на дрібні шматочки чорнослив. Замочити його в лікері близько 4 годин і більше, щоб чорнослив став ще більш м'яким з солодким присмаком лікеру.
Готувати бісквіт. Просіяти борошно, какао-порошок, щіпку солі через дрібне сито.
Розділити яйця на білки і жовтки. Жовтки збити з половиною цукру до густого стану 10 хвилин.
Включити духовку на температуру 180 градусів. Збити в чистому посуді білки з рештою цукру, лимонним соком.
Поступово додати цукрову пудру до стану меренги. Збивати теж10 хвилин.
Додати в збиті жовтки кілька ложок білків. Перемішати лопаткою і додати решту білки.
Всипати поетапно просіяне борошно з какао-порошком. Перемішати до однорідності. Маса не в якому разі не повинна осісти!
Потім відокремити кілька ложок тіста і додати олію. Перемішати, додати до основного тіста і знову перемішати.
Вилити тісто у форму, застелену пергаментом і випікати близько 45-50 хвилин. Бісквіт відразу ж не діставати, почекати хвилин 10.
Готувати крем. Згущене молоко добре перемішати до однорідності, щоб не було грудочок. І поставити в холодильник до охолодження.
Злити весь лікер через сито.
Збити охолоджені вершки з пакетиком згущувача до щільності і стійкості. Додати кілька ложок збитих вершків до згущеного молока і перемішати до однорідності. Повторити ще раз
Крем з вершками і згущеним молоком додати в основні вершки і вже лопаткою перемішати до однорідності.
Розрізати бісквіт на 4 частини. Викласти на нього чорнослив, на нього шар крему. І так з іншими коржами.
Зверху накрити коржем і поставити в холодильник до охолодження.
Читайте також: Шоколадне бісквітне печиво "Мадлен" печуть 20 хвилин
Готувати глазур. Вершки підігріти, додати чорний шоколад і перемішати до розчинення.
Додати вершкове масло і акуратно перемішати, щоб не було бульбашок.
Охолодити і дістати торт з холодильника. Полити його глазур'ю і поставити назад до охолодження на всю ніч.
Коментарі