"Щонеділі готувала голубці. Ранок проводила на кухні. Моя сестра дивувалася, що стільки часу затрачаю біля плити. Вона давно вже варить ліниві голубці. Я, як вперше приготувала, визнала: готується швидше, та й на смак краще", - розповідає Ірина Пилип'юк зі Львова.
Для лінивих голубців господиня бере склянку рису. Відварює до напівготовності, він має кипіти 10 хвилин. Тоді його відціджує від води.
З капусти середнього розміру вирізає качан. На 2-3 хвилини опускає в окріп. Ріже крупно. Заливає водою так, щоб вона покрила її. Відварює під кришкою до м'якості.
Фарш готує з 300 грам яловичини та 300 грам свинини. М'ясо перекручує на м'ясорубці з 1 цибулею, додає відварений рис, вибиває туди 3 яйця.
Капусту остуджує. Воду, в якій варилася капуста, не виливає. Овоч прокручує на м'ясорубці, віджимає зайву рідину через марлю. Капусту додає до фаршу.
Фарш солить, перчить за смаком, додає 2 столових ложки манної крупи. Завдяки їй прибирається зайва волога. Добре перемішує, настоює 5 хвилин.
У воді, в якій варилася капуста, розчиняє томатну пасту, додає сіль і перець за смаком. 1 столову ложку крохмалу розводить в невеликій кількості холодної води, додає в капустяну воду, розмішує.
У сковорідку на вогні ллє трохи олії. З фаршу змоченими у воді руками формує великі котлети. Вмокає у панірувальні сухарі. Обсмажує з двох сторін до золотистого кольору.
Обсмажені котлети вкладає у глибоку сковорідку. Заливає підливою, аби вона покрила їх майже повністю, зверху посипає кропом.
Доводить до кипіння. Зменшує вогонь, накриває кришкою і тушкує 20-25 хвилин.
"До столу подаю зі сметаною, - каже господиня. - Та вони й без неї смачні."
Коментарі