Тим, хто готує на сніданок звичайний омлет, точно сподобається оригінальний, корисний і поживний сніданок — круасан із курятиною і свіжими овочами в омлеті. Всього кілька інгредієнтів, близько 10 хвилин приємного приготування — і ароматний сніданок готовий. Готують його на основі класичного омлету, а легке варене м'ясо та свіжі овочі складають в круасан, як у звичайний сендвіч.
Інгредієнти:
- свіжий помідор — 1 шт.
- курячі яйця — 2 шт.
- круасан — 1 шт.
- сіль та перець за смаком
- молоко — 0,5 склянки
- тертий пармезан — 20 грамів
- ніжний сир Філадельфія — 20 грамів
- бекон або варена курятина — 80-100 грамів
- зелень для декору (бажано — свіжий листок базиліку)
- оливкова олія для підсмажування
Приготування:
У глибоку миску влити молоко. Вбити до нього два яйця. Посолити і поперчити за смаком. Масу збити вінчиком до однорідності. За бажанням можна покришити і додати в масу для омлету трохи зелені — петрушки і зеленої цибулі. Для більш витонченого смаку можна додати також цукор на кінчику ножа.
Підігріти сковорідку з оливковою олією. Олію можна замінити вершковим маслом. Тоді смак омлету буде більш м'яким та ніжним.
Розрізати уздовж круасан. Змазати нижню частину сиром Філадельфія або будь-яким іншим м'яким сиром. Половинку помідора нарізати тонкими скибками і викласти на нижню половину круасану. Також можна додати трохи тонко порізаних огірків. На помідори викласти скибочки вареної курятини або бекону.
Вилити масу для омлету на сковорідці. Підсмажувати з обох сторін до готовності. Не знімаючи з вогню, викласти на омлет нижню половинку круасану з сиром, порізаним томатом і м'ясом. Накрити другою частиною круасану. Посипати тертим пармезаном.
Не виймаючи зі сковорідки, прибрати омлет із круасаном з вогню. Поставити його на 20 секунд у мікрохвильовку. На низькому вогні ледь підігріти, доки пармезан почне танути.
Перекласти сніданок на велику тарілку або на дерев'яну дошку, прикрасити зеленню. Подавати, доки гарячий.
Коментарі