Запікати в керамічних горщиках, можна не тільки м'ясо з овочами. Щоб звичні пельмені вийшли хрусткими варто 20 хвилин пропекти у духовці і не звичайно смачна страва готова. А якщо додати зелень чи натертий сир - то ще й дуже ароматна.
Запікати в горщиках можна заморожені, вже відварені або просто обсмажені пельмені. Завдяки цим маніпуляціям вони перед запіканням в горщику не злипатимуться і збережуть свою форму.
Запечені пельмені у духовці

Інгредієнти:
Пельмені - 500 г
Сметана - 200 мл
Шампіньйони - 300 г
Цибуля - 2 шт.
Морква - 2 шт.
Сир - 300 г
Вершкове масло - для смаження
Олія - для смаження
Сіль - за смаком
Приготування:
Заморожені пельмені відварити в підсоленій воді протягом п'яти хвилин.
Перекласти пельмені в друшляк і дати воді стекти.
Розтопити вершкове масло і обсмажити пельмені. Цибулю обсмажити на олії.
Додати моркву, а потім гриби. Всі обсмажити. У горщик викласти трохи овочів, потім пельмені і знову овочі.
Залити все розведеною у воді сметаною до середини горщика. Засипати овочі сиром.
Горщики кришкою не закривати. Запікати 30 хвилин при температурі 200 ° C до рум'яної скоринки.
Обсмажені пельмені, запечені в горщиках
Інгредієнти:
печериці - 200 г
невеликі пельмені - 40 шт.
чорний перець горошком - 10 шт.
лаврові листки - 5 шт.
цибуля - 1 шт.
вершкове масло, зелень, сіль.
Приготування:
На вершковому маслі в сковороді з усіх боків підрум'янити пельмені на середньому вогні.
У каструлі до кипіння довести 700 мл води, покласти петрушку, перець-горошок, лавр, крупно нарізані очищені цибулю, підсолити.
20 хвилин проварити, потім процідити отриманий овочевий бульйон.
Нарізати печериці пластинками, на вершковому маслі обсмажити на сковороді, де смажили пельмені.
Перемішати пельмені з грибами, викласти в 4 горщика, влити бульйон, не накриваючи кришками поставити горщики в гарячу духовку на 30 хвилин.
Пельмені, запечені у молочному соусі
Інгредієнти:
пельмені - по 15 шт. на кожен горщик
яйця - 3 шт.
молоко - 1 склянка
сметана - 1 склянка
вершкове масло - 5 ст.л.
Приготування:
Незаморожені пельмені викласти в горщики, змащені вершковим маслом зсередини.
Яйця збити, влити молоко, перемішати, залити пельмені, викласти зверху сметану.
Накрити горщики кришками, запікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.
Можна замість кришечки горщиків використовувати тісто: 50г маргарину, 2 склянки борошна, 1 яйце, по дрібки солі і цукру, ½ ч.л. сухих дріжджів. Таке блюдо буде ще апетитніше.
Пельмені в горщиках в томатному соусі
Інгредієнти:
помідори - 6 шт.
цибуля - 4 шт.
сметана - 2 склянки
топлене вершкове масло - 5 ст.л.
пельмені, сіль.
Приготування:
Обшпарити помідори окропом, зняти шкірку. Потім дрібно нарізати і злегка підсмажити на вершковому маслі.
До прозорості обсмажити дрібно нарізану цибулю. Викласти в горщики на третину їх обсягу пельмені, потім помідори з цибулею, ще шар пельменів, Потім зверху ще шар овочів. Сметану довести до кипіння, залити в горщики, накрити їх кришечками з пельменного тіста.
Пекти в духовці до рум'яної скоринки 20 хвилин.
Коментарі