неділя, 10 січня 2016 09:25

Хрусткі пельмені запечені у горщиках: 4 нескладні рецепти

Запікати в керамічних горщиках, можна не тільки м'ясо з овочами. Щоб звичні пельмені вийшли хрусткими варто 20 хвилин пропекти у духовці і не звичайно смачна страва готова. А якщо додати зелень чи натертий сир - то ще й дуже ароматна.

Запікати в горщиках можна заморожені, вже відварені або просто обсмажені пельмені. Завдяки цим маніпуляціям вони перед запіканням в горщику не злипатимуться і збережуть свою форму.

Запечені пельмені у духовці

Автор: ovkuse.ru
 

Інгредієнти:

Пельмені - 500 г

Сметана - 200 мл

Шампіньйони - 300 г

Цибуля - 2 шт.

Морква - 2 шт.

Сир - 300 г

Вершкове масло - для смаження

Олія - ​​для смаження

Сіль - за смаком

Приготування:

Заморожені пельмені відварити в підсоленій воді протягом п'яти хвилин.

Перекласти пельмені в друшляк і дати воді стекти.

Розтопити вершкове масло і обсмажити пельмені. Цибулю обсмажити на олії.

Додати моркву, а потім гриби. Всі обсмажити. У горщик викласти трохи овочів, потім пельмені і знову овочі.

Залити все розведеною у воді сметаною до середини горщика. Засипати овочі сиром.

Горщики кришкою не закривати. Запікати 30 хвилин при температурі 200 ° C до рум'яної скоринки.

Обсмажені пельмені, запечені в горщиках

Інгредієнти:

печериці - 200 г

невеликі пельмені - 40 шт.

чорний перець горошком - 10 шт.

лаврові листки - 5 шт.

цибуля - 1 шт.

вершкове масло, зелень, сіль.

Приготування:

На вершковому маслі в сковороді з усіх боків підрум'янити пельмені на середньому вогні.

У каструлі до кипіння довести 700 мл води, покласти петрушку, перець-горошок, лавр, крупно нарізані очищені цибулю, підсолити.

20 хвилин проварити, потім процідити отриманий овочевий бульйон.

Нарізати печериці пластинками, на вершковому маслі обсмажити на сковороді, де смажили пельмені.

Перемішати пельмені з грибами, викласти в 4 горщика, влити бульйон, не накриваючи кришками поставити горщики в гарячу духовку на 30 хвилин.

Пельмені, запечені у молочному соусі

Інгредієнти:

пельмені - по 15 шт. на кожен горщик

яйця - 3 шт.

молоко - 1 склянка

сметана - 1 склянка

вершкове масло - 5 ст.л.

Приготування:

Незаморожені пельмені викласти в горщики, змащені вершковим маслом зсередини.

Яйця збити, влити молоко, перемішати, залити пельмені, викласти зверху сметану.

Накрити горщики кришками, запікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.

Можна замість кришечки горщиків використовувати тісто: 50г маргарину, 2 склянки борошна, 1 яйце, по дрібки солі і цукру, ½ ч.л. сухих дріжджів. Таке блюдо буде ще апетитніше.

Пельмені в горщиках в томатному соусі

Інгредієнти:

помідори - 6 шт.

цибуля - 4 шт.

сметана - 2 склянки

топлене вершкове масло - 5 ст.л.

пельмені, сіль.

Приготування:

Обшпарити помідори окропом, зняти шкірку. Потім дрібно нарізати і злегка підсмажити на вершковому маслі.

До прозорості обсмажити дрібно нарізану цибулю. Викласти в горщики на третину їх обсягу пельмені, потім помідори з цибулею, ще шар пельменів, Потім зверху ще шар овочів. Сметану довести до кипіння, залити в горщики, накрити їх кришечками з пельменного тіста.

Пекти в духовці до рум'яної скоринки 20 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Хрусткі пельмені запечені у горщиках: 4 нескладні рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути