неділя, 13 травня 2018 17:32

"Хіба курка - сестра моркви?" - як захищати вегетаріанство перед м'ясоїдами

"Хіба курка - сестра моркви?" - як захищати вегетаріанство перед м'ясоїдами

Британська письменниця і активіст руху за права тварин Джульєт Геллатлі стала вегетаріанкою в 15 років. У своїй книзі "Як стати, бути і залишатися вегетаріанцем" пропонує дотепні відповіді на найбільш дратівливі питання, якими м'ясоїди час від часу набридають вегетаріанцям.

Звідки ви знаєте, що овочі не відчувають біль?

Якщо ви побачите, як розрізаний качан капусти біжить по вулиці і кричить, зателефонуйте мені. Ми з вами вперше побачимо овоч з центральною нервовою системою.

Але я чув, що рослини кричать, коли їх зрізають.

Ні, вони не кричать, навіть якщо побачать фільм жахів "Кошмар на вулиці В'язів". Звуки, які вловлює електронне обладнання, коли зрізають рослини, виробляють гази. Коли рослину зрізають, порушується внутрішній тиск в стеблі, це змушує газ всередині рослини рухатися з шумом до місця зрізу.

Вживати м'ясо в їжу цілком природно - споконвіку люди їли м'ясо!

Якщо ви будете їсти тільки м'ясо і молочні продукти, то ви помрете протягом року. Середня тривалість життя вегана або вегетаріанця становить 80 років.

Але ж у м'ясі міститься протеїн, який сприяє формуванню м'язової маси!

Так, тому горила - яка не їсть нічого крім рослинної їжі - така сильна і мускулиста.

Вегетаріанці їдять курятину?

Ні, не їдять! Що, на вашу думку курка двоюрідна сестра моркви? І просто на майбутнє, вегетаріанці так само не їдять людей.

Ти всього лише один, хіба твоя відмова від м'яса грає якусь роль?

О, я всього лише рятую життя 5 корів, 20 свиней, 29 овець, 760 курей, 46 індичок, 15 качок, 7 кроликів і половині тонни риби. А що робите ви?

Якщо ми всі станемо вегетаріанцями, то на землі не вистачить місця, для того щоб вирощувати їжу для всіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 причин залишатися вегетаріанцем в сучасному світі

Як ви думаєте, хто з'їдає більше злаків в день, ви або корова? Якщо ми всі станемо вегетаріанцями, то нам буде потрібно в половину менше земель, ніж ми використовуємо зараз. Якщо ми всі станемо веганами, то в чотири рази менше землі.

Що ви їсте замість м'яса?

Піца, сосиски, чилі, запіканка, карі, гамбургери, хот дог, лазіння, каннелоні, спагетті ... можна продовжувати до нескінченності.

В Асоціації дієтологів Америки та Канади ще 2003 року заявили, що збалансоване веганське харчування підходить для всіх людей, навіть для новонароджених. 2015 року Міжнародне агентство з вивчення раку Всесвітньої організації охорони здоров'я (IARC) повідомило про зв'язок раку зі споживанням м'яса. Цього ж року Американська кардіологічна асоціація підтвердила, що веганський та вегетаріанський типи харчування корисні для здоров'я серця. 2013-го найвищий орган охорони здоров'я Австралії офіційно визнав веганське харчування корисним для здоров'я всіх вікових груп, включно з немовлятами, вагітними жінками і матерями-годувальницями.

Зараз ви читаєте новину «"Хіба курка - сестра моркви?" - як захищати вегетаріанство перед м'ясоїдами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути