Кіш – це відкритий французький пиріг. Ця страва зручна тим, що їсти її можна як гарячою, так і холодною.
Рецепт кіша був відомий ще в 16 столітті. Тоді він вважався стравою селянської кухні, оскільки для його приготування використовували залишки різних продуктів.
"Сьогодні ж ці пироги подають в дорогих ресторанах, а для їх приготування використовують свіжі і якісні інгредієнти", – говорить Олексій Суханов, ведучий програми "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна".
Інгредієнти для тіста:
Масло – 100 г
Яйце – 1 шт
Вода – 40 г
Сіль – 1 ч. л.
Цукор – 8 г (чайна ложка з верхом)
Крохмаль – 65 г (4 ст. ложки без верху)
Борошно – 130 г
Інгредієнти для начинки:
Курка відварна і обсмажена з часником – 300 г
Капуста броколі – 250 г
Морква – 2 шт.
Помідори чері (бажано з хвостиками) – 10 шт.
Будь-який твердий сир – 300 г
Інгредієнти для заливки:
Вершки 35% – 400 мл
Яйця – 4 шт.
Сіль, перець
Приготування:
1. У чаші міксера змішати розм'якшене масло і борошно.
2. Послідовно додати воду, сіль і цукор, яйця, змішані з крохмалем. Злегка перемішати.
3. Залишити тісто в холодильнику на 12 годин.
4. Після цього добре вимісити тісто.
5. Сформувати коржі товщиною 3 мм. Викласти в суху форму з бортиками.
6. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 15 хвилин.
НАЧИНКА
1. Відварити курку і порізати на шматочки.
2. Посмажити на невеликому вогні, додати дрібно нарізаний часник.
3. Відварити капусту броколі в солоній воді (10-15 хвилин).
4. Тонко нарізати моркву круглими слайсами по 3 мм. Обсмажити на оливковій олії до апетитного кольору.
5. Часник дрібно нарізати і додати до моркви майже в кінці обсмажування.
6. Викласти морквяні слайси на паперові рушники.
7. Дістати броколі з води. Щоб вона зберегла гарний зелений колір, відразу опустити її в крижану воду.
8. На дно пропечених коржів з тіста викласти натертий сир. Далі – порізану шматочками відварну курку, броколі, моркву, помідори.
9. Перемішати яйця і вершки. Посолити і поперчити.
Читайте також: Хрустку лазанью роблять зі шпинатом та помідорами
10. Отриманою сумішшю залити кіші.
11. Випікати 15 хвилин при температурі 160 градусів.
Коментарі