понеділок, 06 червня 2016 11:41

Французький пиріг готують з помідорами та пікантною куркою

Кіш – це відкритий французький пиріг. Ця страва зручна тим, що їсти її можна як гарячою, так і холодною.

Рецепт кіша був відомий ще в 16 столітті. Тоді він вважався стравою селянської кухні, оскільки для його приготування використовували залишки різних продуктів.

"Сьогодні ж ці пироги подають в дорогих ресторанах, а для їх приготування використовують свіжі і якісні інгредієнти", – говорить Олексій Суханов, ведучий програми "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна".

 

Інгредієнти для тіста:

Масло – 100 г

Яйце – 1 шт

Вода – 40 г

Сіль – 1 ч. л.

Цукор – 8 г (чайна ложка з верхом)

Крохмаль – 65 г (4 ст. ложки без верху)

Борошно – 130 г

Інгредієнти для начинки:

Курка відварна і обсмажена з часником – 300 г

Капуста броколі – 250 г

Морква – 2 шт.

Помідори чері (бажано з хвостиками) – 10 шт.

Будь-який твердий сир – 300 г

Інгредієнти для заливки:

Вершки 35% – 400 мл

Яйця – 4 шт.

Сіль, перець

Приготування:

1. У чаші міксера змішати розм'якшене масло і борошно.

2. Послідовно додати воду, сіль і цукор, яйця, змішані з крохмалем. Злегка перемішати.

3. Залишити тісто в холодильнику на 12 годин.

4. Після цього добре вимісити тісто.

5. Сформувати коржі товщиною 3 мм. Викласти в суху форму з бортиками.

6. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 15 хвилин.

НАЧИНКА

1. Відварити курку і порізати на шматочки.

2. Посмажити на невеликому вогні, додати дрібно нарізаний часник.

3. Відварити капусту броколі в солоній воді (10-15 хвилин).

4. Тонко нарізати моркву круглими слайсами по 3 мм. Обсмажити на оливковій олії до апетитного кольору.

5. Часник дрібно нарізати і додати до моркви майже в кінці обсмажування.

6. Викласти морквяні слайси на паперові рушники.

7. Дістати броколі з води. Щоб вона зберегла гарний зелений колір, відразу опустити її в крижану воду.

8. На дно пропечених коржів з тіста викласти натертий сир. Далі – порізану шматочками відварну курку, броколі, моркву, помідори.

9. Перемішати яйця і вершки. Посолити і поперчити.

Читайте також: Хрустку лазанью роблять зі шпинатом та помідорами

10. Отриманою сумішшю залити кіші.

11. Випікати 15 хвилин при температурі 160 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Французький пиріг готують з помідорами та пікантною куркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути