середа, 01 червня 2016 15:39

Хрустку лазанью роблять зі шпинатом та помідорами

Лазанья - це італійська страва, яка часто продається замороженою в магазинах. Щоб вона вийшла хрусткою зовні і з соковитою начинкою, її краще приготувати самому. У класичний рецепт додають мєясо. Але цікавішим смак виходить зі шпинатом та помідорами. Тут головне - мати пластинки тіста. Далі справа семи хвилин на плиті і двадцяти в духовці.

Автор: vkusnyatinki.ru
 

Інгредієнти:

0,5 кг свіжого шпинату

2 морквини

1 цибулина

4 помідори

щіпка сухого майорану

Соус бешамель:

0,5 знежиреного молока

2 ст. л. борошна

оливкова олія, сіль, мелений чорний перець

60 г твердого сиру

Листи для лазаньї:

500 г борошна

5 яєць

1 ст. л. олії

Приготування:

начинка:

Почистити цибулю, нарізати півкільцями і підсмажити 5 хвилин на невеликому вогні.

Почистити і нарізати кубиками моркву. Додати її в сковород і тушкувати ще 8 хвилин.

Зняти шкірку з помідорів. Для цього надрізати шкурку помідорів хрест-навхрест і опустити їх на кілька секунд в киплячу воду.

Порізати очищені помідори кубиками. Додати їх теж до цибулі і моркви і продовжити тушкувати ще 6 - 7 хвилин.

Помити шпинат, нарізати його і додати разом з майораном тушкуватися до овочів.

Листи для лазаньї:

Розмішати яйця, олію і сіль.

Висипити борошно в миску і вилити туди яєчну суміш. Акуратно перемішати і замісити тісто.

За консистенцією воно повинно бути схожим на тісто для пельменів.

Прикрити тісто, щоб воно не обтрилося, і дати йому постояти з півгодини.

Потім розрізати його на кілька частин і тонко розкачати кожну частину.

Вирізати прямокутні або квадратні пластини і дати їм трохи підсохнути.

Закип'ятити воду, підсолити її. Налити кілька ложок олії і зварити ці пластини. Вийнявши, обсушити їх кухонними рушниками.

Можна купити готові пластини для лазаньї. Зваріти їх за інструкцією на упаковці і так само обсушити ( потрібно 16 штук).

Розігріти духовку до 200º.

Соус бешамель:

На окремій сковорідці розігріти 2 ложки оливкової олії, додати борошно і підсмажити її. Перемішувати протягом 1 - 2 хвилин.

Поступово влити молоко і продовжити мішати, поки суміш не загусне. Додати сіль і перець за смаком.

Прямокутну форму з високими бортиками. Помастити її олією і викласти дно пластинами лазаньї. Зверху покласти начинку.

Чергувати пластини з начинкою. На верхній шар вилити соус бешамель.

Читайте також: Запіканка з молодих кабачків має хрустку сирну скоринку

Посипати натертим сиром і поставити в духовку на 7 - 8 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Хрустку лазанью роблять зі шпинатом та помідорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути