Ексклюзиви
четвер, 17 грудня 2015 15:31

Фірмова страва аргентинської кухні: соковиті котлети зі страуса запечені з овочами
9

Фото: Тарас Подолян

Аргентинська кухня молода і до кінця ще не сформована, так як зазнавала впливу інших культур. Та зараз кухарі працюють над створенням власних авторських рецептів. Найбільш популярні страви, приготовані на грилі, це можуть бути різноманітні види м'яса і риби.

"Тарнеро Пікадо" - це великі котлети, на мотив люля –кебабу. Одна з них із мяса страуса з петрушкою, інша – з телятини та кінзи, яка краще підсилить її смак", - каже Олександр Грищенко, 24 роки, шеф-кухар нового ресторану "Аргентина гриль", що на Оболоні.

Щоб м'ясо було нежирним зі щільною структурою, використовуються виключно тварини, що харчуються травою та зерном.

"М'ясо має бути на смак як м'ясо, тому не використовую ніяких приправ, крім морської солі та суміші перців, - каже кухар. - Багато спецій використовують, коли хочуть відбити неприємний запах неякісного мяса, я звик працювати прозоро. Наша кухня немає стін і кожен відвідувач може побачити як готується страви".

М'ясо страуса поставляється з Аргентини, а телятину закупають на Закарпатті.

Інгредієнти:

Телятина – 150 г.

М'ясо страуса – 150 г.

Цибуля - 100 г.

Петрушка – 10 г

Кінза – 10 г.

Морська сіль, суміш перців – за смаком.

Приготування:

Почистити та потерти на дрібній тертці цибулю. Змолоти на м'ясорубці у різні миски м'ясо. Покласти в кожну по 50 г. натертої цибулі і порізати дрібно зелень. До телятини додати кінзу, а до іншої - петрушку. Сформувати два цільні рулети.

"Люди стомилися від постійних кулінарних експериментів і хочуть чогось простого та зрозумілого. Тому на гарнір подається до мяса кукурудза та болгарський перець", - ділиться пан Олександр.

Розрізає і перчину та качан кукурудзи поперек і кладе пектися 5 хвилин пропектися у печі "Хоспер". У ній дуже висока температура. Зовні вона нагадує звичну усім духовку, але в середині під решіткою лежать вуглинки.

Дві котлети обмочує з усіх боків олією і кладе просто на решітки. Через 5 хвилин перевертає з боку на бік, щоб пропеклися рівномірно. При температурі 300 градусів має страва пектися 15-20 хвилин.

"М'ясо страуса важко чимось замінити. Воно нагадує поєднання яловичини та індичої печінки", - каже кухар.

Подається готова страва з гілочкою розмарину та соусом сальса. Його можна приготувати вдома із помідор.

На сковороді з товстим дном потрібно розігріти олію, обсмажити часник, перець чилі і помідори 10 хвилин, потім перекласти в блендер, додати зелень і сіль. Трохи збити не до однорідності.

Зараз ви читаєте новину «Фірмова страва аргентинської кухні: соковиті котлети зі страуса запечені з овочами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути