Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2013 16:03

Домашній сир фета готують з коров'ячого молока

Домашній сир фета готують з коров'ячого молока
Фото: livejournal.ru

Щодня уся сім'я Рудчуків намагається харчуватися лише здоровою та корисною їжею. Від майонезів, кетчупів і навіть білого хліба відмовилися взагалі. За словами 42-річної Галини Рудчук, вона, чоловік та їхні дві доньки найчастіше їдять каші та овочеві салати. Інгредієнти до салатів стараються щоразу змінювати, а ось сир фета у них присутній завжди.

"Ми всі дуже любимо цей сир. Можливо він дещо надміру солений, зате страву вже не треба солити", – каже господиня.

Щоб не витрачати великих грошей на придбання цього сиру, Галина навчилася готувати його самостійно. Каже, що домашній сир фета на смак практично не відрізняється від придбаного у магазині чи супермаркеті. Єдина різниця – традиційний грецький продукт виготовляють з овечого або козячого молока, а ось Галина Рудчук – з коров'ячого.

За словами співрозмовниці, щоб приготувати сир фета потрібно взяти 1 літр молока та сіль.

"Молоко наливаю у банку і залишаю його так "переночувати". На ранок воно вже прокисає і стає трішки кислуватим", – почала поетапно розповідати Галина Рудчук.

Далі кисле молоко жінка наливає у каструлю, ставить у холодну духовку і лише потім виставляє на ній 150 градусів. Молоко у духовці тримає до години часу. Увесь цей час слідкує, щоб воно не закипіло.

Коли час прогріву минув, сирну масу треба відкинути на друшлаг, накрити марлею і акуратно підвішати, щоб стекла сироватка. Потім сир треба посолити.

"Відгортаю марлю і солю сир з одного боку. Беру невеличку овальну форму, застеляю її харчовою плівкою і перекидую сир з марлі у форму, але соленою стороною вниз. Зверху сир солю. Масу вирівнюю, трішки приплюскую, щоб пласт сиру був без пустот. Під жоден прес такий сир ставити не потрібно", – продовжує господиня.

Отриманий сир пані Галина залишає холонути при кімнатній температурі. Лише коли він остигне відчуватиметься наскільки сир добре посолений. Якщо не достатньо – досолює. На ніч сир фету можна поставити у холодильник і вже на наступний день ним уже можна смакувати.

Зараз ви читаєте новину «Домашній сир фета готують з коров'ячого молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути