
Щодня уся сім'я Рудчуків намагається харчуватися лише здоровою та корисною їжею. Від майонезів, кетчупів і навіть білого хліба відмовилися взагалі. За словами 42-річної Галини Рудчук, вона, чоловік та їхні дві доньки найчастіше їдять каші та овочеві салати. Інгредієнти до салатів стараються щоразу змінювати, а ось сир фета у них присутній завжди.
"Ми всі дуже любимо цей сир. Можливо він дещо надміру солений, зате страву вже не треба солити", – каже господиня.
Щоб не витрачати великих грошей на придбання цього сиру, Галина навчилася готувати його самостійно. Каже, що домашній сир фета на смак практично не відрізняється від придбаного у магазині чи супермаркеті. Єдина різниця – традиційний грецький продукт виготовляють з овечого або козячого молока, а ось Галина Рудчук – з коров'ячого.
За словами співрозмовниці, щоб приготувати сир фета потрібно взяти 1 літр молока та сіль.
"Молоко наливаю у банку і залишаю його так "переночувати". На ранок воно вже прокисає і стає трішки кислуватим", – почала поетапно розповідати Галина Рудчук.
Далі кисле молоко жінка наливає у каструлю, ставить у холодну духовку і лише потім виставляє на ній 150 градусів. Молоко у духовці тримає до години часу. Увесь цей час слідкує, щоб воно не закипіло.
Коли час прогріву минув, сирну масу треба відкинути на друшлаг, накрити марлею і акуратно підвішати, щоб стекла сироватка. Потім сир треба посолити.
"Відгортаю марлю і солю сир з одного боку. Беру невеличку овальну форму, застеляю її харчовою плівкою і перекидую сир з марлі у форму, але соленою стороною вниз. Зверху сир солю. Масу вирівнюю, трішки приплюскую, щоб пласт сиру був без пустот. Під жоден прес такий сир ставити не потрібно", – продовжує господиня.
Отриманий сир пані Галина залишає холонути при кімнатній температурі. Лише коли він остигне відчуватиметься наскільки сир добре посолений. Якщо не достатньо – досолює. На ніч сир фету можна поставити у холодильник і вже на наступний день ним уже можна смакувати.
Коментарі
1