Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2012 05:15

Пасту змішують із мідіями в мушлях

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Шеф-кухар столичного ресторану ”Да Вінчі Фіш Клаб” неаполітанець Сальваторе де Віво зготував фірмову страву — пасту з морепродуктами. У соус додавав вершки, вино та петрушку з часником
Шеф-кухар столичного ресторану ”Да Вінчі Фіш Клаб” неаполітанець Сальваторе де Віво зготував фірмову страву — пасту з морепродуктами. У соус додавав вершки, вино та петрушку з часником

Неаполітанець 42-річний Сальваторе де Віво працює шеф-кухарем у столичному ресторані "Да Вінчі Фіш Клаб". Готувати й вигадувати рецепти почав у 14 років. Працював у закладах Італії, Німеччини, США. Його страви замовляли актори Джулія Робертс, Ніколас Кейдж, політики Гельмут Коль та Сільвіо Берлусконі.

— В Італії до їжі ставляться дуже серйозно. Спочатку обід, а потім усі інші справи. Я прихильник традиційних страв. Нащо експериментувати, якщо всі відомі рецепти доведені до досконалості, — говорить Сальваторе.

Заходить на кухню, щоб приготувати пасту з морепродуктами. Каже, в Україні складники можна купити у відділі заморожених продуктів супермаркету.

Наливає на велику сковорідку 60 г оливкової олії, дрібно кришить зубець часнику. Чекає, доки часник зашкварчить. Для двох порцій ріже великими шматками і кладе смажитися 80 г філе лосося, по 40 — морських гребінців, очищених креветок та мідій. Мушлі не знімає.

— Також додаю 40 грамів вонголе. Це молюски з міцною мушлею, дуже популярні в Італії. З них готують холодні й гарячі закуски, соуси. В Україні відомі як венерки. Цих молюсків не вирощують, а добувають у природному середовищі. Венерки не можна їсти сирими, бо у морі пропускають через себе бактерії. Але вареними корисні та смачні.

Засмажує морепродукти способом соте. Коли смажить, різко струшує сковорідку.

— Із французької це слово значить "стрибати". Підкидаю так чотири рази, за цей час морські продукти добре перемішаються й обсмажаться з усіх боків.

На 3-й хв. заливає 70 г білого сухого вина, 150 г вершків. Додає пів чайної ложки дрібно покришеної петрушки і сіль на кінчику ножа. Перемішує і смажить ще протягом 4 хв.

У каструлю заливає 300 мл води, солить і доводить до кипіння. Засипає пасту, варить 5 хв.

— За цей час залишиться твердувата, але вже не жорстка. В Італії такий метод приготування наливається аль денте. Таку пасту треба ретельно жувати.

У відціджену додає готові морепродукти й перемішує. Подає із мушлями.

Моцарелу перекладають помідорами

— Італійці люблять салат капрезе із моцарелою буфало і помідорами чері. Це дуже проста і легка закуска. Основний компонент — несолоний сир моцарела, продається зазвичай у формі куль. Можна замінити сиром фета або рікота. Проте справжній капрезе готують саме з моцарелою, — каже Сальваторе де Віво.

Два помідори чері ріже тонкими кружальцями. Сир нарізує так само. Викладає помідори й моцарелу колом — червоні кільця чергує із білими. Змішує 2 ч. л. бальзамічного соусу і стільки ж оливкової олії, додає пів чайної ложки чорного меленого перцю і сіль на кінчику ножа. Усе ретельно перемішує і збризкує соусом. Оздоблює стеблом базиліку.

 

Зараз ви читаєте новину «Пасту змішують із мідіями в мушлях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути