Шеф-кухар ресторану "Нова міська кухня" Сергій Болотов для гостей маринує шашлик за півгодини. М'ясо вибирає на ринку особисто. Воно має бути м'яким, приємно пахнути. При натисканні пальцем на ньому не залишається ямки. А якщо прикласти долоню чи серветку, на ній не буде слідів вологи. Найніжніше там, де м'язи найменше працювали — філейка над ребрами, біля хребта. Найкраще підійде ошийок, бо має тонкі прошарки жиру.
Інгредієнти:
- 1 кг свинини чи баранини
- 1кг ріпчастої цибулі
- сіль, спеції
Соус:
- 1 кг заморожених слив без кісточки
- 50 г цукру
- 20 г солі
- 4 зубці часнику
- 1,5 г червоного меленого перцю
- невеликий пучок свіжої кінзи, кропу
- 1/2 чайної ложки меленого коріандру
Приготування:
М'ясо нарізати середніми шматочками, так щоб один шматок можна було з'їсти за два рази. До нього на м'ясорубці перекрутити цибулю, перемішати, залишити при кімнатній температурі на півгодини. Тоді додати сіль, перець і смажити на мангалі.
Соус:
Заморожені сливи — розморозити, зайву рідину зцідити. Перекрутити на м'ясорубці, додати сіль, цукор. Поставити на малий вогонь і прокип'ятити 5 хвилин. Додати дрібно нарізані часник, перець, зелень, коріандр, довести до кипіння, зняти з вогню дати охолонути.
На замітку: Соус до шашлику краще готувати за день до вживання, тоді він матиме більш насичений смак.
Коментарі