


Всі ми звикли до звичайних бутербродів з ковбаси, сиру та зелені. Але коли приходять гості та якщо просто захотіли поласувати чимось оригінальним, хочемо приготувати дещо нове. Кухар столичного фаст-фуду здорової їжі "Салатейра" Ірина Луценко пропонує дві ідеї для приготування оригінальних бургерів, які врізноманітнять весняне меню. Їх можна готувати як для перекусів, так і в якості додатку до страв на святковий стіл.
Сендвіч з хамоном, бринзою і помідорами
До салату майже завжди подаємо велику булку з тунцем і овочами. Називається такий великий бутерброд Паніні Туна. Достатньо всього 15 секунд розігріти в мікрохвильовці одну велику булку. Тоді розрізаємо її вздовж, а в середину кладемо начинку. По першій половині булки розмазуємо три столові ложки соусу з часнику і горіхів, а зверху - 30 грамів листя салату лоло біондо і салату айсберг. На нього — 4 дольки свіжого огірка, по дві столові ложки сиру фета і консервованого тунця. Закриваємо булку й подаємо. М'ясо риби і сир додають солонуватого смаку, а соус — пікантності.
Такий великий бутерброд можна подавати до свіжого салату. Може бути як самостійною стравою, так і доповненням до основної. Пропоную обіднє меню: равіолі зі шпинатом, салат із помідорів, руколи і оливок з тертим пармезаном. А до них — такий ось сендвіч.
Круасан із тунцем, часниковим соусом і фетою
Круасан із тунцем і овочами готують мало де. Більшість мають стійку асоціацію, що круасан подають виключно із чимсь солодким. Хоча до листкового тіста фета і помідори — теж дуже добре смакує. 15 секунд розігріваємо у мікрохвильовці великий круасан. Ріжемо його уздовж, кладемо всередину начинку.
Спершу виливають 3 ст. ложки часниково-горіхового соусу. Перекладають листям салату лоло біондо і айсберг. На нього — чотири кружальця свіжого огірка, по 40 г сиру фета і консервованого тунця. Закриваємо круасан і подаємо на стіл. Риба і сир мають солонуватий смак. Соус надає закусці пікантності.
Коментарі