Ексклюзиви
середа, 04 червня 2014 18:45

Акацію в клярі смажать без спецій

Акацію в клярі смажать без спецій

В час цвітіння акації можна посмакувати її квітами. Вони не тільки ніжно пахнуть, а й мають тонкий смак. Етнограф Ольга Наливайко радить обсмажувати квітучі кетяги акації у клярі. Робить це так:

"В тісто не жалкую яєць. На малу порцію даю два, а на більшу - до 5. Вода, борошно, цукор і за смаком і трохи солі. Тісто для акації повинно бути не густим, а доволі рідким. Щоб після смаження акацієві суцвіття не були забиті борошном, а злегка хрустіли. Тоді найкраще можна відчути смак меду. Для готовності в рідкому клярі акацію на сковорідці довго не тримають. Вона відразу береться рум'янцем, тоді перевертайте на другий бік.

Суцвіття для смаження потрібно зривати великі і пахучі, подалі від доріг - краще в лісі чи в саду. Зірвані квіти довго не тримайте, адже вони швидко в'януть і втрачають аромат. Смажте відразу - ще коли вони в соку."

Господиня радить не додавати до кляру жодних прянощів. Адже кмин, ваніль чи кориця можуть перебити тонкий запах акацієвого цвіту.

Зараз ви читаєте новину «Акацію в клярі смажать без спецій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути