
В час цвітіння акації можна посмакувати її квітами. Вони не тільки ніжно пахнуть, а й мають тонкий смак. Етнограф Ольга Наливайко радить обсмажувати квітучі кетяги акації у клярі. Робить це так:
"В тісто не жалкую яєць. На малу порцію даю два, а на більшу - до 5. Вода, борошно, цукор і за смаком і трохи солі. Тісто для акації повинно бути не густим, а доволі рідким. Щоб після смаження акацієві суцвіття не були забиті борошном, а злегка хрустіли. Тоді найкраще можна відчути смак меду. Для готовності в рідкому клярі акацію на сковорідці довго не тримають. Вона відразу береться рум'янцем, тоді перевертайте на другий бік.
Суцвіття для смаження потрібно зривати великі і пахучі, подалі від доріг - краще в лісі чи в саду. Зірвані квіти довго не тримайте, адже вони швидко в'януть і втрачають аромат. Смажте відразу - ще коли вони в соку."
Господиня радить не додавати до кляру жодних прянощів. Адже кмин, ваніль чи кориця можуть перебити тонкий запах акацієвого цвіту.
Коментарі