
Якщо постає вибір, яким способом приготувати картоплю, то найкориснішою вважають запечену в духовій шафі. Однак запікати овоч треба правильно.
Багато кулінарів висипають картопляні шматочки на лист, а потім відправляють у духовку. Але це груба помилка, через яку страва позбавляється яскравого смаку і набуває невдалої консистенції, пише pixelinform.
Чому не можна викладати картоплю на деко
Якщо шматочки овочів лежать на металевому деку, їх пропікання навряд чи буде рівномірним. Верхня частина картопляної скибочки дійде до готовності правильно. А ось нижня – ні: річ у тому, що вона просто "прилипне" до поверхні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запекти картоплю з суперхрусткою скоринкою: запам'ятайте цей трюк з водою
У подібних умовах кулінар отримає або погано пропечену картоплю, або овоч, що підгорів.
Як правильно запікати картоплю
Картоплини треба покласти не на лист, а на решітку.
Овочі не варто дрібно нарізати. Краще розрізати кожен із овочів навпіл. А можна просто запікати картоплини цілком.
Завдяки розташуванню на решітці картопля пропікатиметься рівномірно і з кожного боку. Страва вийде ідеальною.
Приготування картоплі "в мундирі" вважають найкращим способом, який збереже її корисні властивості. Щоб зварити її смачно, треба знати два секрети.
Неймовірного смаку картопля набуває, якщо кинути під час варіння у каструлю стебла кропу та кілька зубчиків часнику.
Як овочі зваряться, одразу вибирайте їх з води, щоб остудити. Тоді бульби почистяться дуже швидко і просто.
Коментарі