
Смажена картопля є однією з найпопулярніших страв серед українців. Це смачно, ситно і головне - швидко.
Хтось її смажить з м'ясом, а хтось у процесі приготування додає нарізану півкільцями цибулю. Але це велика кулінарна помилка.
Gazeta.ua розповість, чому не варто це робити, якщо хочете отримати справді м'яку всередині смажену картоплю з хрусткою скоринкою.
Ці два овочі під час смаження не варто поєднувати. Вся справа у виділенні великої кількості цибулевого соку. Через цю рідину картопля починає не обсмажуватися, а тушкуватися. У результаті, швидше за все, вийде зовсім не та страва, яку плануєте отримати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять продуктів, які не можна поєднувати зі смаженою картоплею
Картопля вийде надто м'якою. Жодної гарної скоринки не буде. Приємної "хрусткості" - теж.
Якщо ви любитель смаженої картоплі з цибулею, приготуйте два овочі на різних сковорідках і за хвилину до завершення приготування з'єднайте.
Способів приготування смаженої картоплі є безліч. Але головне завдання кухаря - посмажити картоплю так, щоб вона була цілою та не перетворилася на кашу. Більшість полюбляють, коли смажена картопля виходить зі скоринкою. Головні правила її приготування зібрала Gazeta.ua
Якість і смак готової страви напряму залежить від сорту картоплі, яку ви оберете для смаження. Найкраще, щоб у картоплі був низький або середній вміст крохмалю.
Коментарі