Знайома ситуація, коли шкаралупа з круто звареного яйця знімається разом із білком і залишає "ямки". Насправді є простий спосіб очистити яйця ідеально - без нервів і пошкоджень, якщо знати одну маленьку, але дієву хитрість.
Легендарна американська шеф-кухарка, телеведуча Джулія Чайлд запропонувала простий і надійний спосіб, що справді працює, пише Simply Recipes.
У своїй у книжці The Way to Cook Джулія Чайлд радить після варіння опустити яйця в крижану воду на 2 хвилини, а потім повернути їх в окріп лише на 10 секунд. Цей додатковий крок робить очищення легким: шкаралупа відходить без зусиль і не кришиться.
За поясненням Джулії, коротке охолодження "стискає" яйце, відокремлюючи його від шкаралупи, а повторне кип'ятіння розширює саму шкаралупу. Хімія може бути неочевидна, але результат говорить сам за себе.
Метод Джулії Чайлд
Покладіть яйця в каструлю і залийте холодною водою так, щоб вона покривала їх на 2-3 см.
Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і залиште на 8-12 хвилин (залежно від розміру і бажаного ступеня готовності).
Підготуйте крижану ванну. Готові яйця перекладіть у крижану воду на 2 хвилини.
Потім опустіть їх у киплячу воду на 10 секунд і вийміть.
Дайте злегка охолонути.
Щоб почистити яйця, злегка постукайте ними об поверхню (зокрема по кінцях), прокотіть під долонею - шкаралупа зніметься легко і швидко.
Коли варимо яйця, можна допустити кілька помилок у процесі приготування.
Але найголовніше питання, у яку воду класти яйця - в холодну чи гарячу. Кожний з цих варіантів - вірний. Все залежить, якої консистенцію яйця ви хочете отримати.




















Коментарі