Фокачча - традиційний італійський дріжджовий хліб. Готують з додаванням оливкової олії, прянощів й солі. Також додають сир, ковбасу, зелень, оливки, томати тощо. Буває і солодка фокачча - з фруктами, цукром і горіхами. Історики вважають, що вона є праматір'ю піци.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 500 г
свіжі дріжджі - 10 г
сіль - 10 г
вода - 325 мл
оливкова олія - 2 ст. л.
Крім того:
оливкова олія - 50 мл
часник - 3 зубці
розмарин - 2 гілки
морська сіль - за смаком
пармезан - 10 г
Приготування:
У великій мисці змішати борошно, сіль і оливкову олію. Дріжджі поєднати з водою до повного розчинення і додати до решти інгредієнтів. Вимісити еластичне, м'яке тісто. Помістити в глибоку миску і накрити вологим кухонним рушником. Залишити на 1 годину 30 хвилин при кімнатній температурі "підходити". Змастити деко олією і викласти тісто. Руками обім'яти й обережно розтягти, надаючи форму прямокутника. Пальцями зробити поглиблення. У блендер помістити оливкову олію, часник і половину розмарину. Збити до однорідності. Отриману масу розподілити по поверхні тіста. Рівномірно розкласти решту голочок розмарину, встромляючи їх в тісто. Посипати сіллю і тертим сиром. Залишити на 15 хвилин "підрости". Випікати перші 5 хвилин при 250 градусах, потім зменшити температуру до 200 градусів й готувати 15-20 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виділитися з натовпу: яскраві ідеї подачі літніх ягід
Традиційна кухня Франції справедливо вважається найвишуканішою у світі. Нею захоплюються справжні гурмани. Характерною рисою національної кухні є велика кількість овочів та фруктів. Тому там багато таких запіканок, салатів, супів та випічки.
Коментарі