Традиційна кухня Франції справедливо вважається найвишуканішою у світі. Нею захоплюються справжні гурмани. Характерною рисою національної кухні є велика кількість овочів та фруктів. Тому там багато таких запіканок, салатів, супів та випічки.
Головною особливістю, якою відрізняється ця кухня, є наявність декількох сотень різних соусів. Використання соусів допомагає посилювати смак навіть звичайних страв. Якщо у француженки в холодильнику стоїть бульйон, їй не важко буде на швидку руку приготувати оригінальний соус до основної страви.
Соус "руй" з капустою броколі
Прованський густий соус, який хоч і подають традиційно до страв з риби, створить чудову компанію до пасти чи картоплі. Чимось схожий на майонез, тільки в рази смачніший, з ароматом печеного перцю.
Інгредієнти:
1 запечений болгарський перець
2 зубці часнику
1 червоний гострий перець
2 перепелиних яйця
25 г домашніх сухарів
150 мл. оливкової олії
Приготування:
Щойно спечений перець перекласти в щільний пакет і залишити на пару хвилин. Зняти з перця шкірку і видалити насіння.
У чашу блендера скласти нарізаний часник, запечений перець, крупно нарізаний чилі і подрібнити до однорідності. Посолити і поперчити, додати сухарі, яйця і трошки оливкової олії. Все ще раз збити і вливати оливкову олію, продовжуючи збивати соус.
Готовий соус перекласти в банку і охолодити в холодильнику. Можна зберігати 2-3 дні, але, як правило, соус швидко зникає. Капусту броколі відварити до готовності, полити соусом "руй" і подавати до столу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія вдома: три страви, які розкривають колорит країни
Клафуті
Цей запечений десерт схожий на щось середнє між пирогом, оладками і заварним кремом. Традиційно він щедро наповнюється свіжими соковитими вишнями і найкраще смакує через деякий час після приготування. Готується він просто, з мінімальною кількістю складників.
Інгредієнти:
300 г вишень без кісточки
1 ст. л. лікеру амарето
50 г цукру
80 мл вершків
2 яйця
40 г борошна
20 г масла для форми
1 ст. л. цукру
1 ст. л. цукрової пудри для прикрашання
Приготування:
Змішати вишню, лікер і 1 ст. л. цукру. Залишити настоюватись 30 хвилин. В окремій ємності збити цукор, що залишився, вершки, яйця і сіль до однорідності. Додати борошно, розмішати вінчиком до об'єднання.
Неглибоку форму змастити маслом і посипати цукром. Рівномірно розподілити по дну форми вишню разом з соком, що виділився. Залити тістом, випікати в розігрітій духовці 30 хвилин до зарум'янювання.
Подавати теплим або холодним, посипавши цукровою пудрою.
Кіш
Традиційний французький відкритий пиріг. За основу беруть рублене тісто, яєчно-вершкову заливку та будь-які овочеві, м'ясні або рибні складові.
Інгредієнти:
200 г борошна
100 г масла
1 яйце
1 цукіні
1 перець
250 г сиру фета
70 г пармезану
200 г маслин без кісточок
200 г помідорів чері
3 шт. яєць
300 мл вершків
сушені італійські трави
Приготування:
Борошно з маслом подрібни ножом або за допомогою комбайну до стану крихти. Додати яйце, дрібку солі і швидко замісити тісто. Сформувати кульку, загорнути у харчову плівку і відправити в в холодильник на 1 годину.
Розкачати охолоджене тісто. Покрити тістом форму, в якій готуватимете кіш, сформувати бортики. Надлишок тіста обрізати з країв. Поставити на 20 хв. у холодильник.
Для начинки цукіні нарізати кружальцями, солодкий перець – кубиками. На розігрітій пательні з оливковою олією протушкувати цукіні разом з перцем.
Фету нарізати крупними шматками. Маслини розрізати навпіл.
В окремій посудині збити вінчиком яйця і налити вершки. Посолити і додати сухих італійських трав.
Дістати форму з тістом і викласти овочі, фету, маслини і помідори. Розподілити яєчно-вершкову заливку поверх овочів. Зверху натерти пармезан і викласти листочки базиліку. Випікати кіш у розігрітій до 180°С духовій шафі протягом 40 хв.
Суддя "Майстер шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом картопляних хашбраунів. Ці хрусткі млинці готує за лічені хвилини. Шеф-кухар запозичив рецепт з американської кухні, де його використовують для сніданків. Так роблять і в закладах фастфуду.
"Картопляний хешбраун смачніший, ніж в McDonald's. Усього декілька інгредієнтів та мінімум часу. Ви ласуватимете хешбрауном швидше, ніж до Вас доїде кур'єр", - запевнив Ектор Хіменес-Браво.
Коментарі