Коли ми чуємо про гастрономічну Іспанію, перше, що спадає на думку, це паелья та гаспачо. Без сумніву, ці страви є національною гордістю країни, але не єдиною. Варто лише згадати про чурос, тапас із моцарелою чи олью подриду й одразу тече слина.
Тапас із моцарелою
скибка багету - 6 од.
помідор - 3 од.
сир моцарела - 150 г
соус песто на смак
Приготування:
Багет злегка підсмажити на оливковій олії. Згори викласти моцарелу й помідор. Прикрасити соусом песто.
Олья подріда
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматне вино з бузку: покроковий рецепт
Інгредієнти:
свинина - 150 г
баранина - 150 г
яловичина на кістці - 250 г
шпик - 150 г
картопля - 2 од.
ковбаса "чорісо" - 50 г
корінь селери - 0,5 од.
чорний перець - на смак
помідор - 2-3 шт.
лавровий листок - 1 шт.
горох - 150 г
часник - 1 зубець
морква - 350 г
цибуля - 1 од.
вода - 2 л
Приготування:
М'ясо та шпик залити водою й поставити на вогонь. Через 30 хв додати замочений із ночі горох, всипати спеції. Через пів години додати дрібно нарізану моркву, картоплю, селеру, часник і очищену й нарізану кубиками цибулю. Через 10 хв вийняти лавровий лист, цибулю й додати нарізані без шкірки томати й насіння. Варити все разом до готовності, приблизно 20 хв. М'ясо вийняти, відокремити від кісток. Ковбасу нарізати скибочками, додати до овочів і дати ще раз закипіти. Подати, посипавши зеленню або тертим сиром.
Чурос
Інгредієнти: ⠀
вода - 4 скл.
борошно - 2-3 скл.
розпушувач - 1 ч. л.
сіль - 1 ч. л.
оливкова олія для смаження - на смак
цукрова пудра - на смак
Приготування: ⠀
Воду довести до кипіння й зняти з вогню. Одразу ж додати борошно разом із сіллю і розпушувачем, перемішати ручним міксером або дерев'яною лопаткою до однорідності маси. Тісту дати настоятися 30 хв. У глибоку сковорідку налити олію заввишки 2-3 пальці та розігріти її до 200°C. Сформувати й обсмажити чурос до готовності. Викласти на паперовий рушник. Прикрасити цукровою пудрою і какао.
Більшість українців помилково вважають грецьку кухню схожою на іспанську. Так, в обох народів є дещо спільне. Вони обожнюють морепродукти та овочі, які ростуть на їх землі. Та на відміну від греків, іспанці полюбляють готувати м'ясо та вирізняються оригінальними рецептами десертів.
Коментарі