вівторок, 17 жовтня 2017 04:12

4 жахливих інгредієнта в продуктах, які їмо

Автор: hollydolly.com
  Що не знаємо про інгредієнти у продуктах, які споживаємо щодня
Що не знаємо про інгредієнти у продуктах, які споживаємо щодня

Їжу, яку вживаємо щодня, виробники додають незвичні інгредієнти. На етикетках їх маскують під загальні назви.

Не треба дивуватися, якщо у тарілці може виявитися — людське волосся, тирса чи пір'я птиці, пише 7days.

1. Пластівці з тирсою

На етикетках тирса замаскована під "целюлозу". Використовується в якості наповнювача в багатьох виробах. Ви знайдете її в морозиві, сирі і навіть салатній заправці. Тирса має багато клітковини, тому її у великих кількостях додають у пластівці і легкі закуски. Якщо ви не хочете їсти тирсу, перевірте, чи немає на упаковці наступних позначень: мікрокристалічна целюлоза, целюлозний гель, целюлозна камедь і карбоксиметилцелюлоза.

2. Хліб з качиного пір'я

Якщо ви їсте покупну випічку, то в комплекті з нею йдуть качині пір'я. Один її дуже поширений інгредієнт - L-цистеїн - зроблений з пір'я наших качок. L-цистеїн можна створювати не тільки з пір'я, а й з людського волосся. Його можна знайти в хлібі, печиві, пирогах, бубликах, навіть в основі для піци.

3. Старі кістки в желе

Желатин виготовляється шляхом варіння кісток тварин, а також шкіри і сухожиль тварин. Желатин міститься у вершковому сирі, зефірі, будь-яких "желейних" продуктах, морозиві.

Але це один з інгредієнтів, без яких не обійтися. Науковцями доведено, що желатин загоює кишечник, відновлюючи здорову слизову оболонку шлунка. Містить незамінні амінокислоти, необхідні для вироблення колагену, захищає суглоби і зміцнює кістки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад, як правильно обрати вино

4. Червоне вино з товченими жуками

В червоному вині є комахи - кошенільні червеці. Вони використовуються для отримання розкішного червоного пігменту. Його також можна знайти в тортах "червоний оксамит", йогурті, засобах для макіяжу, морозиві, де потрібно ідеальний червоний колір. Гарна новина полягає в тому, що сам пігмент нешкідливий.

Хумус, який готують з нутового пюре (нут - зернобобова рослина - Gazeta.ua), в останні роки отримав широку популярність по всьому світу. Боби, як і інші зернобобові культури, багаті цінними амінокислотами і є джерелом білка рослинного походження. Легко засвоюються в травному тракті.

Зараз ви читаєте новину «4 жахливих інгредієнта в продуктах, які їмо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути