Ексклюзиви
пʼятниця, 29 вересня 2017 15:34

5 порад, як правильно обрати вино

30 вересня та 1 жовтня в Національному ботанічному саду ім. Гришка пройде Велике грузинське свято з "Боржомі". Вперше в Україні гості свята зможуть скуштувати абсолютно новий вид біовина з органічних сортів винограду.

  Як правильно обрати вино
Як правильно обрати вино

Там відбудеться розіграш поїздки в Грузію. Також виступлять сучасні музичні гурти та покажуть віртуальні тури по Тбілісі та Батумі. Проведуть кулінарні майстер-класи, де приготують страви сучасної кухні від 40 грузинських ресторанів, дегустація сиру та вина.

Gazeta.ua підготувала 5 порад, як правильно обрати вино.

1. Червоне чи біле?

Перед застіллям грузини вживають "Боржомі", тому застілля у Грузії триває набагато довше. Там надають перевагу білому вину, яке п'ється легше і має менший градус, на відміну від червоного. Червоне вино грузини п'ють переважно взимку.

2. Ціна питання

Натуральне грузинське вино не є дешевим. Якщо пляшка коштує менше 7-10 доларів, то швидше за все, це неякісний продукт. Краще обирати перевірені марки, які є лідерами ринку.

Найлегше підробити напівсолодке чи солодке вино. З сухими винами це зробити складніше.

3. Аромат вина

Є один простий спосіб перевірити, чи вино хороше. Залиште в келиху дві-три краплі напою. Якщо аромат випарувався разом з краплями, то перед вами точно не грузинське вино. До речі, хороше грузинське вино завжди залишає на стінках келиха слід — саме слід, а не осад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 хитрощів, які перетворять приготування їжі в задоволення

4. Золоті правила поєднання вина з закусками та іншими стравами

Страви з оцтом і горіхами не поєднуються з вином. Легкі сухі білі вина найкраще смакують з рибою, птицею і сиром. Сухі червоні "Сапераві" і "Мукузані" добре підійдуть під гострі страви, червоне м'ясо і зелень з сирами. Це більш насичені за смаком варіанти.

5. Етикетка і пляшка

Традиційно в Грузії домашнє вино виготовляли у квеврі — спеціальних глиняних глечиках, які закопували у землю. Для забезпечення високої якості вино може зберігатися в глиняних глечиках лише в темному підвалі чи в землі. Не забудьте також уважно оглянути етикетку: дата розливу повинна бути нанесена спеціальним автоматом, а не чорнилом.

У Києві скуштувати якісні грузинські вина всі охочі зможуть вже 30 вересня та 1 жовтня на Великому грузинському святі з "Боржомі".

Що: Велике грузинське свято з "Боржомі"

Коли: 30 вересня - 1 жовтня, з 11:00 до 20:00

Де: Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка, вул. Тимірязєвська, 1.

Вхід: вільний, вартість відвідування ботанічного саду для дорослих - 40 гривень, для дітей - 20 гривень.

Зараз ви читаєте новину «5 порад, як правильно обрати вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути