четвер, 05 травня 2011 04:00

Президент непопулярний у Брукліні

Обаму в Брукліні не шанують. У цій частині Нью-Йорка, де живуть переважно вихідці з колишнього Радянського Союзу, президент вибори програє.

Буденна замальовка російськомовної вулиці Брайтон-біч: похмурі жінки середнього віку з інтенсивним блакитно-рожевим макіяжем, опасисті чоловіки в зручних спортивних шароварах, молоді блондинки в міні-спідницях, прозорих майках і на 10-сантиметрових шпильках, пісні Шуфутинського, сварка між двома пенсіонерками в супермаркеті через коробку ванільного печива, російськомовний телеканал, який передає новини в "обробці" Кремля. Ці декорації нагадують застійний період Брежнєва.

Синтезовану думку російськомовного Брукліна про Обаму висловлює моя давня знайома Аліна:

— По-перше, чорний — ну який із нього президент? По-друге, нічого не петрає в економіці — країна розвалюється.

Прошу уточнити, але Аліна роздратовано відмахується — мовляв, і так зрозуміло.

— По-третє, — подруга змовницьки переходить на шепіт. — Обама не має права бути президентом — де його свідоцтво про народження? Де?

Я телефоную ще кільком приятелям у Брукліні. Вони досить здивовані моїм інтересом до Обами. Заради об'єктивності зауважу, що всі вони проігнорували повідомлення з новин, що Обамине свідоцтво про народження на американських Гаваях було оприлюднене ще 2008 року. Значить, він має право бути президентом США.

— Ну, звичайно, я за Обаму, — спалахує американська італійка Дженіс, яку я запросила на ланч під соусом соціологічного опитування. — Та всі люди в моєму оточенні — на роботі, і друзі — за Обаму. Більшість ньюйорківців — за нього. Подивися на республіканців Бушів. Вони мільйонери, які мають нафтовий бізнес. Не вірю, що люди, які виросли в розкоші, будуть вирішувати проблеми пересічного громадянина Джо. До того ж мене дратують усі ці республіканські забобони — заборона абортів, шлюбів геїв.

Здається, поза Брукліном люди повідомляють про те, що вони республіканці, трохи засоромлено. Наче це титул, який не зовсім прийнятий у суспільстві. Я регулярно бачу в Мангеттені людей зі стрічками або значками "Обама", і ніколи не помічала значків інших кандидатів "Маккейн" або "Трамп".

Зараз ви читаєте новину «Президент непопулярний у Брукліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути