четвер, 12 червня 2008 20:05

У центрі реабілітації дітей-інвалідів облаштували дитячий майданчик

Сучасний дитячий майданчик в Умані відкрили 4 червня у Центрі реабілітації дітей із обмеженими потребами. Фонд соціального захисту інвалідів виділив на нього 105 тис. грн. Тендер на встановлення виграла українська фірма "Альма-Шкіргалантерея" з міста Хмельницький.

— Цей майданчик дуже важливий для наших вихованців. Раніше гуляли годину, а тепер час прогулянок на свіжому повітрі буде збільшено, — каже головна сестра центру 58-річна Марія Буганова. — Діти отримуватимуть не лише емоційне задоволення, а й покращать свої фізичні можливості, адже малеча постійно рухатиметься.

Розташований майданчик на подвір"ї закладу. Вночі його охороняють.

— За кілька днів після встановлення хтось розхитав кріплення гойдалки. Сторож тільки те й робить, що відганяє непроханих гостей. Цей майданчик зроблений спеціально для діток із фізичними вадами. Не знаю, як у людей вистачає совісті ламати те, що зроблено для дітей ,— обурюється Галина Кучер, начальник управління праці та соцзахисту населення.

Уманському центру майже 10 років. Працює з восьмої ранку до п"ятої вечора. Тут щоденно перебувають майже 70 пацієнтів. Вони розділені на групи за віковими категоріями. Отримують  соціальну реабілітацію, медичну допомогу та навчаються. На літній період на базі центру працюватиме табір відпочинку "Мрія".

Ближче до вересня планують облаштувати сенсорну кімнату. В її умовах знімаються страхи, невротичні стани, проводиться корекція поведінки. Розвиватимуться сенсорні органи: слух, зір, дрібна моторика рук і ніг. Кімнату зможуть відвідувати діти, хворі на ДЦП та із затримкою індивідуального розвитку. Приміщення буде з кольоровими диванами, килимками, гумовими басейнами з іграшковими кульками, звуковими пристроями. Коштує сенсорна кімната майже 36 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У центрі реабілітації дітей-інвалідів облаштували дитячий майданчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути