четвер, 13 листопада 2008 16:55

Учнів молодших класів позбавили безкоштовних обідів

Обіди учнів перших–четвертих класів шкіл Черкас оплачуватимуть батьки. У міському бюджеті бракує коштів. Для покриття витрат на харчування школярів до кінця року потрібно понад 1,5 млн грн.

У молодших класах спеціалізованої школі N17 навчається 483 учні. Грошей на безплатне харчування дітей вистачить до 10 грудня.

— Міський голова Сергій Одарич пропонував спільне фінансування. Половину грошей виділяє міська влада, решту — батьки. Але люди відмовилися. Члени батьківського комітету кажуть: як буде рішення міськвиконкому, тоді щось думатимемо, — розповідає директор школи Дмитро Бунякін, 41 рік.

— Додаткових коштів узяти ніде, — запевняє заступник начальника управління освіти міськвиконкому Олександр Лавренюк. — У школах грошей вистачить на різні періоди часу. Потім батьки самостійно оплачуватимуть обіди на їхній вибір. Але діти-сироти, малозабезпечені, які перебувають під опікою, харчуватимуться безкоштовно. Таких у Черкасах близько 400.

Майже в усіх школах провели збори. Батьки могли скласти меню для дітей і визначити його вартість.

— Єдиний навчальний заклад, де учням готуватимуть безплатні обіди до кінця року, — це школа N33, — зазначає Лавренюк. — Цей заклад самостійно організовує харчування, витрачаючи кошти безпосередньо на придбання продуктів, а не на оплату підприємцям.

Зараз ви читаєте новину «Учнів молодших класів позбавили безкоштовних обідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути