четвер, 19 лютого 2009 20:08

Штрафують учасників акції протесту

40-річному Павлу Походенку з Черкас із автоінспекції надіслали штрафну квитанцію на 340 грн. Вказали, що 22 січня він припаркувався в неналежному місці.

— У той день я брав участь у акції протесту проти збільшення процентної ставки банками, — каже Походенко. — Інспектор ДАІ направляв наші машини. Показував, де можна стати, щоб не заважати руху транспорту по центральній вулиці. А потім мені й іншим учасникам акції прислали штрафні квитанції. Я написав скаргу на ім"я керівника обласної ДАІ, відповідь, сказали, дадуть через місяць.

За словами голови всеукраїнського громадського об"єднання "Народний фронт", 43-річного Володимира Мамалиги, такі квитанції отримали 129 учасників акції протесту.

— Конституція гарантує: громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги і демонстрації. Про їх проведення завчасно сповіщаються органи влади. Ми дотрималися всіх правил під час акції протесту, — обурюється Володимир Володимирович. — Працівники ДАІ безпідставно зупиняли вантажівки на під"їздах до Черкас, а також перешкоджали руху легкових машин вулицями міста. Коли транспорт доїхав до центральної площі Черкас, працівники ДАІ самі керували, де можна поставити машину. Після початку акції даїшники перефотографували номерні знаки автівок.

33-річний Володимир Ліщенко з управління ДАІ області запевняє, що організатори акції протесту не погодили її з органами місцевого самоврядування і створювали незручності для руху транспорту вулицями міста.

— Стосовно 129 учасників, то дійсно була зафіксована така кількість фактів порушень правил дорожнього руху, — каже Володимир Миколайович. — Але постанови про адміністративне правопорушення були винесені 39 власникам машин. Це ті, що стояли на розділювальній смузі по бульвару Шевченка і перешкоджали руху транспорту. Через що тимчасово призупинили рух тролейбусів і автобусів.

Зараз ви читаєте новину «Штрафують учасників акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути