пʼятниця, 25 грудня 2009 19:22

Даїшник вимагав майже тисячу гривень за порушення, якого не було

Даїшник вимагав майже тисячу гривень за порушення, якого не було
Киянина Андрія Кочеткова даїшник зупинив біля міста Глухів Сумської області. Чоловік нібито повернув своїм джипом "Тойота Ленд Крузер", не ввімкнувши сигнал. Сержант Радченко вимагав штраф 850 грн за порушення правил.

"Я обурився: чому за перевищення швидкості штрафують на 255 гривень, а тут за невключений поворот у чистому полі - більше, - розповідає Кочетков. - Даїшник здався: "Ладно, давай 425". Мене розізлило ще більше, що інспектор на власний розсуд назначає штраф. Даїшник мені: "Зрозумійте, в мене наказ наповнювати бюджет, виконувати план".

На ділянці односторонній рух. Водій, з його слів, зупинився біля знака "стоп" і з другорядної дороги повернув на головну. Напрямку руху не змінював. На пустій односторонній дорозі вмикати поворот необов"язково.

Сержант вказав у протокол прізвище ще однієї людини, нібито свідка. Хоча нікого на дорозі не було. Замість адреси міліціонер записав лише "вул."

"Питаю, де цей свідок, - продовжує Кочетков. - Він десь поїхав, відповів даїшник. Дає підписатися. Я написав, що незгоден зі штрафом. Сплачувати відмовляюся і протягом 10 днів оскаржуватиму в суді. Там, де мають бути покази свідка, поставив прочерк "Z". Щоб пізніше ніхто нічого не дописав. Сержант почав кричати, що я не маю права цього робити. Наказав їхати додому до того нібито свідка, щоб він дописав свої фальшиві покази. Звісно, я нікуди не поїхав".

Андріїв адвокат переконаний, що справа виграшна. Достатньо буде одного засідання.

"Цей штраф безпідставний. По-перше, він не порушував правил дорожнього руху. Бо якщо авто не змінює напрямку руху або з другорядної дороги вклинюється у загальний рух, вмикати поворот зайве, - пояснює Олександр Шевченко зі столичного адвокатського об"єднання "Радник". - Щоб довести правоту водія, достатньо буде протоколу. Спочатку свідок мав записати пояснення, поставити підпис. Замість них прочерки. Цей протокол, вочевидь, намагалися сфальсифікувати. Записавши у свідки людину, якої не було на місці пригоди, інспектор перевищив службові повноваження. Це підпадає під статті 365, 366 Кримінального кодексу".

Зараз ви читаєте новину «Даїшник вимагав майже тисячу гривень за порушення, якого не було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути