четвер, 28 жовтня 2010 16:50

"Штори кілька днів одна з мам пере, а вони чорні"

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Лідія Почтар показує  іграшкового ведмедя
Лідія Почтар показує іграшкового ведмедя

25 жовтня в ігровій кімнаті канівського Центру реабілітації для дітей-інвалідів чоловік і дві жінки миють стелю. На підлозі в ящиках складені почорнілі від сажі іграшки.

10 жовтня в Центрі через замикання електромережі сталася пожежа. Заклад орендує перший поверх дитсадка "Білочка".

— Відмиваємо по черзі силами батьків. Усе було такого кольору, як біля дверей, — показує на чорну від сажі стіну 50-річна Лідія Почтар, голова об'єднання дітей-інвалідів Канева "Сім'ї допомагають сім'ям". — Шість світильників розплавилися. Дуже багато вазонів пропало. Вціліле обладнання миємо. На шпалери, фарбу і клей гроші прислали з Німеччини. Не знаємо, що робити зі стелею. Звернулися по допомогу до керівництва управління праці й соціального захисту населення. Сказали, що спробують вирішити цю проблему. Іграшки, які брудніші, викинули. Ось величезний ведмідь був білий, став сірий. Шкода викидати. Спробуємо почистити. Штори кілька днів одна з мам пере під проточною водою, а вони чорні. Може, домовимося за нові десь по знижці. Якби хтось міг чимось допомогти, ми були б дуже раді.

Реабілітаційний центр відвідують 114 дітей-інвалідів.

— Він єдиний у місті. Ці діти в школу не ходять. Тому тут єдине місце, де вони можуть поспілкуватися. Займаються лікувальною фізкультурою, в гуртку "Умілі рученята", — говорить керівник центру Оксана Данилова.

Згадує, що в день пожежі ввімкнули опалення:

— Прийшла подивитися, чи ніде не протікає. Повідкривала всі двері, щоб тепло розходилося рівномірно. То була неділя.

— А в понеділок до нас мала прийти польська делегація. Під вечір подзвонили, що в центрі пожежа. Вогонь швидко загасили. Як відчинили двері, таке чорне валувало, що страшно було дивитися. Запах горілого пластику ще довго буде чути, — додає 48-річна Наталія Міняйло, одна з матерів.

Зараз ви читаєте новину «"Штори кілька днів одна з мам пере, а вони чорні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути