четвер, 18 листопада 2010 19:11

Образ святого видно у світлі фар

14 листопада настоятель Михайлівської церкви в Катеринополі — Віктор Криванич на прохання вірян відправив молебень за здоров'я всіх присутніх біля дерева на трасі Катеринопіль — Звенигородка поблизу селища Єрки. Нещодавно на ньому проявився образ святого Миколая.

— Першим його побачив хтось із водіїв, як їхав уночі, — розповідає секретар Єрківської селищної ради Алла Яременко.— Він йому засвітився під світлом фар. Уже два тижні люди приходять до цього місця, стають на коліна, запалюють свічки, моляться. Я сама бачила той образ. Ніби на увесь зріст стоїть святий в ошатному вбранні. Тільки треба вибрати кут, під яким добре видно. Багато хто фотографує на мобільні. Найкраще святого видно вночі при світлі фар.

Дерево обв'язали рушниками й хустками. Унизу — живі квіти. У банці з пшеницею стоять недогорілі свічки.

Місцеві згадують, що в гілку цього осокора колись влучила блискавка. Тому її спиляли. За якийсь час на зрізі проявилося зображення. Кажуть, на тому відрізку дороги раніше часто траплялися аварії.

— Церква ставиться до цього явища нейтрально,— каже місцевий священик Ярослав Коваль.— Якщо це справді од Бога, то зображення проявиться краще і збережеться як святиня.

Зараз ви читаєте новину «Образ святого видно у світлі фар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути