четвер, 02 вересня 2010 17:37

Не встигли добудувати спортивний та актовий зали

1 вересня у Драбові відкрили навчально-виховний комплекс. Його зводили 18 років.

70-річний Степан Білогруд живе неподалік, на вул. Леніна.

— Школу рішили будувати, бо стара розрахована десь 600 місць, — розповідає. — А дітей тоді в Драбові було вдвічі більше. Строїли десь сім год, а тоді все затухло. Час від часу щось там потрошку робила бригада. Може, якісь гроші траплялися чи спонсори давали. Усі ці года там був сторож, через те й не розтягли.

У квітні цього року на добудову з обласного бюджету виділили 9 млн 600 тис. грн.

— Раніше школярі навчалися в трьох корпусах старої школи, — каже 36-річна Людмила Рудик, директор навчально-виховного комплексу. — Учні молодших класів займалися у приміщенні, яке розташоване за 5 кілометрів від центру, на околиці Драбова. Тепер усі діти райцентру навчатимуться в цій школі. Губернатор пообіцяв, що наступного року добудують ще й спортивний та актовий зали. У класах усе нове — парти, шафи, столи, дошки, стелажі. Усього близько 30 кабінетів. Є комп"ютерні класи, лінгвістичні кабінети і гімнастичні кімнати, бібліотека, вчительська. Кабінети для лабораторій навіть просторіші, ніж необхідно. Для найменших дітей відведено ціле крило з ігровою та спальними кімнатами на 20 і 40 ліжок.

Голова облдержадміністрації 57-річний Сергій Тулуб на "новосілля" вручив ключі від автобуса. Районна влада подарувала мультимедійну систему. За день до відкриття місцеві підприємці привезли телевізори й ноутбуки.

У Драбові працює один навчальний заклад. 18 років тому в райцентрі було 1,5 тис. дітей шкільного віку. Тепер близько 700.

На Черкащині цього року за парти сіли 122 тис. школярів. Зокрема першокласників — близько 11 тис.

Зараз ви читаєте новину «Не встигли добудувати спортивний та актовий зали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути