четвер, 02 грудня 2010 19:27

"На вакантні посади найближчим часом призначать донецьких"

Чотирьох голів районних адміністрацій області обрали головами районних рад. На нове місце роботи перейшли керівник Звенигородської райдержадміністрації Валентин Мельничук, Маньківської — Юрій Мороз і Тальнівської — Сергій Осипенко. У Христинівському районі голова райдержадміністрації Володимир Мастилко поки що суміщає посади.

— Партія регіонів здобула більшість у районній раді, тому головою ради обрали її лідера, тобто мене. Чи буде в мене більша зарплата ще не знаю, бо тільки прийшов на посаду й грошей ще не отримував, — розповідає 59-річний Валентин Мельничук.

— Це не я вирішував. Партія керувалася політичною доцільністю. Я легшу роботу собі не шукаю. Зроблю, як скаже губернатор. Порадить очолити районну раду — очолю. Як ні, то залишуся головою адміністрації, — стверджує його колега, 60-річний Володимир Мастилко з Христинівки.

— Керівникам тих районів, які не справилися з роботою, губернатор наказав "іскупить свою вину кров'ю" — перейти на роботу в районні ради. От вони туди й побігли. А на вакантні посади найближчим часом призначать донецьких, — коментує ситуацію керівник обласного осередку Української народної партії 47-річний Леонід Даценко. — Сергій Тулуб укотре продемонстрував, що не довіряє місцевим кадрам. Навіть найвідданішим із них.

При призначенні не обійшлося без скандалу. У Маньківському районі головою райради обрали представника Народної партії Литвина, директора школи з села Молодецьке Петра Карпенка.

— Увечері відсвяткували призначення, — стверджує Даценко. — А вночі "регіонали" дійшли до самого Литвина. На ранок чоловік написав заяву на звільнення. Наступного дня на сесії вже обрали "регіонала", голову райдержадміністрації Юрія Мороза.

42-річний Петро Карпенко заперечує такий розвиток подій:

— Ніяких заяв на звільнення я не писав. Мене було обрано законно. Я відмовився брати участь у закулісних іграх. Хто із ким домовлявся, щоб звільнити — не моя справа. Знаю тільки, що без мого, голови райради, відома скликали позачергову сесію районної ради. На ній головою обрали Мороза.

Голова Тальнівської районної ради 48-річний Сергій Осипенко не зміг одразу пояснити причини свого кроку. Сказав, що думатиме кілька днів.

Зарплата голови районної ради — 7 тис. грн. Голова райдержадміністрації заробляє від 3 до 4 тис.

Зараз ви читаєте новину «"На вакантні посади найближчим часом призначать донецьких"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути