четвер, 17 квітня 2008 18:54

Фальшиві довідки допомогли наркоманам взяти кредит

Майже на 100 тис. грн обдурили черкаську кредитну спілку "Скарбничка" 15 наркоманів і нероб із міста Городище. Вони отримали кредити по 5–7 тис. грн кожен за фальшивими довідками про доходи. Згідно з паперами усі були водіями, агрономами та бухгалтерами сільгосптовариства "Дружба" села Дирдине, яке ще 10 років тому перестало існувати. Насправді, там ці особи ніколи не працювали. Нині на роботу не ходять, тому борги не віддали б.

— Такі "фільчині грамоти" їм виписувала 52-річна Ірина Немиря. Вона колись працювала на відповідальній посаді в цьому господарстві, — розповідає начальник Городищенського райвідділу внутрішніх справ 37-річний Сергій Випна. — Відтоді в неї й збереглися бланки для довідок про зарплату. Печатка була підробленою. За свої послуги організаторка шахрайства брала по 500 гривень із кожного клієнта.

В селі кажуть, що Ірина Немиря працювала в колгоспній конторі. Була привітною з односельцями. Але сільгосптовариство залізло в борги. Тоді люди забрали свої паї й віддали в оренду фермерам. Господарство припинило існування. Ірина переїхала жити до Городища.

Голова правління кредитної спілки "Скарбничка" Олексій Арапов відмовляється давати коментарі, поки йде слідство.

Проти підозрюваних у шахрайстві й підробці документів порушено кримінальні справи. Згідно з вказівками Міністерства внутрішніх справ міліція постійно перевіряє фінансові установи на законність надання й отримання позики.

Зараз ви читаєте новину «Фальшиві довідки допомогли наркоманам взяти кредит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути