четвер, 23 квітня 2009 19:04

Олена Самігуліна пошила першу спідницю у 13 років

Автор: фото: Олена ЛІЛА
  У виробничому цеху власниця фірми ”Еллен стайл” Олена Самігуліна (ліворуч) показує швачці, як треба строчити накладні стрічки на комірці блузи
У виробничому цеху власниця фірми ”Еллен стайл” Олена Самігуліна (ліворуч) показує швачці, як треба строчити накладні стрічки на комірці блузи

"У дитинстві всім лялькам я шила, багато й однакове, — розповідає засновниця черкаської фірми з пошиття жіночого одягу "Еллен стиль" 31-річна Олена Самігуліна. — У 13 років пошила першу спідницю. Потім плаття, нишком від мами. Вона не дуже мене заохочувала, бо сама все життя цим займається".

Олена півтора року навчалася в черкаських закрійників і швачок, які працювали в ательє від фабрики. Це була для неї і теорія, і практика.

— Тоді вони шили на замовлення в Париж та Німеччину, — каже. — Я бачила в цьому перспективи, можливість потім працювати на себе.

Самігуліна починала 2001-го з пошиття жіночих спідниць у власній квартирі. Їй допомагали чоловік та троє подруг. З"явилася клієнтура. З часом "цех" придбав обладнання. Створили 22 робочі місця. Два роки тому відкрили відділ своєї фірми у магазині "Енерджі". Спідниця коштує 280–400 грн, плаття — 450–680, блуза — 250–400 грн. Моделі Олена розробляє сама.

— Одна з технічних складностей пошиття — це накладання тканини на тканину, обробка деталей, — каже дизайнерка. — Цього сезону одяг буде демократичний, яскравий. Використовуємо шовк, натуральні тканини, мереживо — все, що надає легкості.

"Еллен стиль" не раз виступала на показах моди у Києві.

— Ми посідали призові місця, але я не бачу сенсу робити колекції, — зауважує Олена. — За лаштунками й так усі знають, у кого яке буде місце.

Із майбутнім чоловіком Олена почала зустрічатися у 18 років. Він був братом її подруги.

Доньці 10 років, а вона вже строчить на швидкісній машинці

— Спочатку на нього не звертала уваги. Через кілька років почали спілкуватися, одружилися. Потім народилася наша Арішка. Їй зараз 10 років, а вона вже строчить на швидкісній машинці. Я так не вміла.

Самігуліни мають трикімнатну квартиру, машину "Хюндай ґетс". Виробництво одягу — їхній сімейний бізнес. Із подружжям працюють також Оленині батьки.

— У нашій справі є свої ризики, — говорить модельєрка. — Виробництво залежить від замовників: є попит — робота йде. Нема попиту — то й роботи теж. Зараз, в умовах кризи, нам допомагають виставки-ярмарки. Там знаходимо нових покупців.

Самігуліна в одязі перебірлива.

— Більше люблю джинси. Зі своєї продукції ношу спідниці, плаття.

Питаю, як проводить дозвілля.

— Виїжджаємо за місто до Дніпра. Готуємо шашлик, граємо в ігри. Коли відкрилася ковзанка, купили абонемент. Тепер із батьками буваємо там двічі на тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Олена Самігуліна пошила першу спідницю у 13 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути