четвер, 04 лютого 2010 18:20

Дублянки продають удвічі дешевше

Автор: фото: Наталія ТАВАНЕЦЬ
  Бульвар Шевченка у Черкасах. Вітрини майже всіх магазинів обклеєні  пропозиціями про знижки
Бульвар Шевченка у Черкасах. Вітрини майже всіх магазинів обклеєні пропозиціями про знижки

Від початку січня вітрини багатьох черкаських магазинів рясніють вивісками про розпродажі. Зі знижкою від 10 до 80% пропонують переважно зимові речі. У фірмових магазинах спродують одяг минулорічних колекцій.

Магазин шкіри і хутра "Міраж", що на бульв. Шевченка, пропонує дублянки зі знижкою до 80%. На вішаку поряд зі входом висить більше, ніж 10 коротких курток та шуб по 2 тис. грн. Раніше вони коштували 3–4 тис. Продавець показує коричневу куртку до середини стегна із тисненої лакованої шкіри з хутряним коміром. Вона була 5 тис. грн — тепер дві.

— Ось дивіться, яка дублянка, натуральна шкіра, хутро — овчина, — продавщиця показує чорну куртку до колін. — Раніше коштувала 8600 грн, зараз за 4000 віддамо. Хоч тут і стоїть ціна 4600 грн. У нас все хутро хороше — Італія й Іспанія. Просто розпродуємо те, що від зими лишилося. Сезон уже закінчився — на такий товар він до Нового року триває.

У фірмовому магазині "Колінз" у Будинку торгівлі осінні та зимові куртки продають зі знижкою 50–70%. Коротенькі чорні та бежеві бавовняні куртки з коміром зі штучного хутра замість 845 грн коштують 549. На ціннику до коричневого чоловічого пуховика закреслена ціна 1005 грн і написана нова — 449. Зі знижкою 150 грн можна купити джинси.

Речі зі знижкою — не комісійні, а нові, на них діє гарантія

У магазині "Монарх" зимове взуття продають зі знижками від 30 до 50%. Високі шкіряні чоботи на цигейці коштують не 1499 грн, а 899. По 299, 399 та 499 грн продають шкіряні чоботи, які коштували 700–800 грн. Поряд у магазині "Черевички" — знижки 10–30%. У "Кооператорі" вартість зимових шкіряних чобіт на невисокому каблуку львівської фірми "Фаворит" 478 грн, була 879. В інших магазинах високі чоботи зі знижкою можна придбати за 700–800 грн, низькі — за 500–600.

Під багатьма оголошеннями про знижки висить попередження: товари, придбані на розпродажі, обміну і поверненню не підлягають.

— Такі написи є незаконними, тому що на товар, придбаний зі знижкою, розповсюджується той самий "Закон про права споживачів", що й на товар за повною ціною. І ви можете його повернути або обміняти у встановлений законом термін. Адже речі зі знижкою — не комісійні, а нові, на них діє гарантія. І знижку на них власник встановлює добровільно, — пояснює Микола Залізняк, начальник обласного управління у справах захисту прав споживачів. — Звісно, якщо ви хочете поміняти товар на дорожчий, вам доведеться доплатити, але не прийняти його у вас ніхто не має права. Треба розуміти, що знижки встановлюють для того, щоб заманити покупця.

Психологи радять не спокушатися привабливими пропозиціями знижок і купувати тільки те, що справді потрібне. Якщо не можете втриматися від покупки непотрібних речей, беріть із собою стільки грошей, скільки плануєте витратити.

Зараз ви читаєте новину «Дублянки продають удвічі дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути