Кондитерський цех Шполянського заводу продтоварів відзначив 20-річчя. Першою продукцією був грильяж "Хорольський". Нині в асортименті 30 видів солодощів. Їх експортують до Росії, Канади, Німеччини, Ізраїлю, Прибалтики.
— Спочатку в цеху працювало 14 осіб, зараз — більше 100, — каже начальник цеху Лариса Шуляк, 34 роки. — За зміну виробляли 100 кілограмів продукції, нині — близько тонни.
Наталію Недопас на завод привела кума 19 років тому. Починала жінка із замотування "Півників". Тепер працює бригадиром.
— Коли на прилавках не було ні ковбаси, ні масла, тут давали пайки. Тому працювати на заводі вважалося престижно, — розповідає 45-річна Наталія Анатоліївна.
Вдома у Недопас завжди щось є із заводу.
— Брат із сестрою як їдуть із Києва, намагаюся чогось нашого підкупити. Особливо халву шполянську люблять, — продовжує.
З нагоди ювілею працівники заводу Наталія Недопас, Анна Голос та Руслана Дериш отримають путівки до санаторіїв. Місце відпочинку зможуть обрати самі. Кращим робітникам дадуть премії.
Коментарі