Ексклюзиви
четвер, 28 жовтня 2010 16:48

Будинок на 150 квадратних метрів можна звести за один-три тижні

Автор: фото: Алевтина НАДЕМСЬКА
  Працівники будівельної компанії ”Касан ІІ” зводять будинок за канадською технологією
Працівники будівельної компанії ”Касан ІІ” зводять будинок за канадською технологією

"Наші будинки збирають за 7–10 днів. І це не фантазія, а реальність, — розповідає Сергій Калачов, керівник будівельної компанії "Касан ІІ". — Приміром, будинок на 150 "квадратів" можна звести за один-три тижні. Для порівняння цегляний дім аналогічного розміру строїтимуть близько восьми місяців".

Будинки за канадською технологією зводять швидкими темпами, у будь-яку пору року. Складаються як конструктор із СІП-панелей.

— СІП-панелі — це багатошаровий моноліт, — каже Калачов. — У ньому під великим тиском міцно склеєні три шари: зовнішні панелі ОСБ — орієнтовні стружкові плити — і внутрішній утеплювач-пінополістирол. Через це панелі ще називають сендвіч.

Структурні ізоляційні панелі широко застосовують для будівництва каркасних домів у сільській місцевості. Із них роблять багато комерційних об'єктів: котеджні містечка, кемпінги, турбази, кафе, склади, промислові та сільськогосподарські будівлі.

— Сендвіч-панелі склеюються під вакуумним пресом, — продовжує Сергій Октябринович. — Потім потрапляють на стіл для розкрою. Там їх вирізають відповідно до креслень. Таким чином на будівельну ділянку привозять уже готовий "конструктор".

На місці майбутнього будинку в цей час закладають фундамент. На відміну від цегляних, шлакоблочних чи бетонних стін, СІП-панелі не потребують масивного фундаменту.

— Особливість даху із СІП-панелей у тому, що тут не потрібні ні стропильна система, ні додаткова пароізоляція чи утеплення, — запевняє керівник фірми. — Усе це вже передбачено конструкцією панелі. Відсутність простору між панелями та гіпсокартоном, перешкоджають розповсюдженню полум'я. Така стіна протистоїть відкритому вогню протягом 45 хвилин.

Усі матеріали, які застосовують при виготовленні будівельних комплектів мають сертифікати відповідності, пожежобезпеки, санітарно-епідеміологічні висновки. Технологія вирізняється стійкістю до атмосферних явищ, вологи, сезонних коливань погоди. Для гідроізоляції нижня частина панелей підлоги вкрита шаром бітумної мастики. Розрахунковий термін служби таких будинків перевищує 100 років.

— За три роки в Україні ми звели 22 будинки. Три замовники зверталися повторно, — говорить Калачов. — Затрати на будівництво за канадською технологією на 35–40 відсотків нижчі, ніж — із цегли та блоків. Витрати на опалення в 20 разів менші, ніж цегляного будинку. Високі темпи будівництва — щонайменше вдесятеро швидше, ніж при традиційному. Можливість зведення об'єкту в будь-яку пору року. Не потрібне додаткове залучення важкої техніки.

Компанія працює напряму із заводом-виробником панелей. Придбати будинок, зведений за панельною технологією, можна як за наявними, так і за індивідуальними проектами.


За детальною інформацією звертайтеся за тел.: 0(472) 38 30 20, 0(97) 353 40 55, 0(93) 637 71 71. www.kasansip.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Будинок на 150 квадратних метрів можна звести за один-три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути