середа, 31 жовтня 2012 10:29

Шону Пенну запропонували стати послом коки

Шону Пенну запропонували стати послом коки
Чи прийняв актор пропозицію, поки не повідомляється Фото: liveinternet.ru

Президент Болівії Ево Моралес зустрівся в минулий вівторок з американським актором Шоном Пенном і запропонував йому стати почесним послом південноамериканської країни з питань легалізації коки, врегулювання територіальної суперечки з Чилі та екстрадиції в Болівію з США колишнього президента Гонсало Санчеса де Лосада, повідомляють місцеві ЗМІ.

За словами глави адміністрації президента Болівії Хуана Рамона Кінтана, Пенн погодився з тим, що екс-президент Санчес де Лосада, якого в Болівії звинувачують у причетності до смерті як мінімум 60 осіб під час розгону масових заворушень під час його президентства в 2003 році, має бути екстрадований на батьківщину.

Чи прийняв актор пропозицію Моралеса, поки не повідомляється. Також невідомо, що Пенн відповів з приводу ідеї легалізації коки.

Моралес є прихильником ідеї легалізації коки. Традиційне використання коки в Болівії він називає частиною культури Анд і неодноразово виступав з високих трибун, у тому числі ООН, з цими пропозиціями. Для наочності Моралес навіть жував листя коки на конференції ООН з наркотиків. У свій час він організував спеціальне свято - Національний день жування листя коки, а потім прийняв рішення про відмову Болівії від дотримання Єдиної конвенції про наркотичні засоби ООН.

"Пану Пенну була роз'яснена вся історична, традиційна, стародавня цінність використання листя коки і право болівійського народу на збереження цього природного ресурсу, а також право індіанських народностей на жування коки", - заявив Рамон Кінтана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шон Пенн закликав жінок не спати зі скупими чоловіками

Невідомо також, яку думку висловив Пенн з приводу територіальної суперечки з Чилі, яка виникла в кінці 80-х років 19 століття, коли Чилі почала бойові дії проти Болівії, що мала тоді вихід до Тихого океану, і Перу, яка виступила на стороні Болівії. Причиною конфлікту став контроль над родовищами селітри. Війна закінчилася перемогою чилійських військ і втратою Болівією виходу до океану. Перу також позбулася однієї провінції.

Пенн вже є послом доброї волі для Гаїті. У Ла-Пас він приїхав як раз, щоб обговорити ситуацію, що складається у цій карибській острівній державі, яка кілька днів тому сильно постраждало від урагану "Сенді".

Зараз ви читаєте новину «Шону Пенну запропонували стати послом коки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути