вівторок, 24 вересня 2019 05:36

"Влада може віддалено керувати світлофорами"

— У нас надзвичайно ­високий рівень автомобілізації і про­довжує зростати, — говорить радник заступника голови КМДА з питань транспорту Дмитро Беспалов, 33 роки.

— Кияни за наявності й доступу в них до автомобіля у 90 відсотках оберуть його, а не інший вид транспорту. В ЄС такий показник становить 30–40 відсотків. Там громадському транспорту надають пільги, роблять його швидким і дешевим.

— Щоб у непередбачуваних ситуаціях не допускати проблем із рухом через велике скупчення транспорту, влада може віддалено керувати світлофорами, знаками і табло. Оператор має вмикати всю транспортну систему таким чином, ніби цього об'єкта чи відрізка дороги ніколи й не було, — пояснює Беспалов. — У великих і чутливих до транспорту містах, як у Сеулі в Південній Кореї, в адміністрації мегаполіса є власний телевізійний канал. На ньому спеціалісти аналізують величезні масиви даних і розповідають про ситуацію на дорогах.

В Англії вкладають чималі гроші в дорожньо-транспортну систему. Такі дії обґрунтовують соціальною економікою. Втрачена у заторах година в жителя Великої Британії коштує понад двадцять фунтів стерлінгів. Тобто щонайменше 600 гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Влада може віддалено керувати світлофорами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути