пʼятниця, 24 лютого 2012 05:00

У пробите колесо закачують воду

— На вихідних відчув, як машину почало дьоргати на проспекті Бажана. Коли загальмував — занесло в бордюр. Пошкрябав передній бампер, — каже киянин Станіслав Левченко, 32 роки.

Повертаючись із Переяслава-Хмельницького на Київщині, він пробив переднє колесо на своїй "Кіа Сід".

— Запаски не мав. На її місці в багажнику встановлена газобалонна установка. Добре, що живу неподалік. Вскочив у метро й за півгодини повернувся із запасним колесом.

— Зимова гума м'якша, тому з настанням холодів до шиномонтажу частіше звертаються із дрібними проколами, — говорить Сергій Гулей, 38 років. Він працює на шиномонтажі на столичній вул. Уборевича.

— Запасне колесо не обов'язково возити із собою. Зараз багато водіїв заправляються газом. Не кладуть запаску в багажник, щоб не займала там місця. Шиномонтажів у місті вистачає. А з невеликим проколом ще можна проїхати кілометрів 50.

Із собою радить мати засіб "антипрокол". Він коштує 40-50 грн.

— Допомагає у випадку дрібних, майже непомітних пошкоджень. У пробиту шину його слід запустити через ніпель. Ця в'язка рідина забиває всі мікротріщини, й колесо перестає спускати. Засіб псується при мінус 7-10 градусах, його краще возити в салоні недалеко від пічки. Якщо "антипроколу" під рукою немає, то в дорозі допоможе вода. Півлітра достатньо для 13-дюймового колеса. Її можна закачати в покришку звичайним ручним насосом. Вода не дасть повітрю виходити із колеса. Так можна проїхати 10 кілометрів.

У магазинах автотоварів продають ремонтний набір для шин. Це два металевих інструменти, клей, джгути, подібні до ґнотів, та рідина для знежирення поверхні. Коштує від 70 грн.

— Аби виявити пошкодження, треба зняти колесо й занурити його у воду. У якому місці йтимуть бульбашки повітря — там і прокол. Якщо ремкомплекту із собою немає, а із покришки стирчить цвях, запхніть його далі, щоб заткнути дірку. Зараз майже всі автомобілі їздять на безкамерних шинах, але я раджу возити в багажнику камеру. Якщо деформується диск чи колесо проб'ється у кількох місцях, вона виручить. На найближчому шиномонтажі за 30-40  гривень можна в покришку вставити камеру й спокійно їхати далі.

Після тимчасового ремонту колеса швидкість автомобіля не має перевищувати 50 км/год. Якщо ж у покришку тимчасово вставлена камера, не варто розганяти авто швидше за 80 км/год.

— Колесо із камерою під час обертання стає на пару кілограмів важче. Через це погіршується керування. Взагалі проблемне колесо, що трохи спускає, раджу встановити ззаду ліворуч. Там воно завжди буде під наглядом.

Зараз ви читаєте новину «У пробите колесо закачують воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути