Ексклюзиви
середа, 28 грудня 2011 11:46

Замість дієт під час свят лікарі рекомендують заводити щоденник

Замість дієт під час свят лікарі рекомендують заводити щоденник

Щоб не набрати вагу на Новий рік і Різдво, треба завести свій особистий щоденник харчування, заявляють дослідники з університету Йорка в Англії. Багато сімей не знають, що купувати і які страви готувати на новорічний стіл, каже економіст Кріс Еріксон.

Дослідники пропонують замість дієт вести щоденні записи того, що і в якій кількості було випито і з'їдено. Одна з причин зайвої ваги полягає у відсутності дисципліни, говорить відомий англійський дієтолог Сайен Портер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кефірно-яблучна дієта знижує вагу і робить шкіру оксамитовою

Багато людей повертаються до старого способу життя після дієт з тієї причини, що вважають дієту тортурами, додає лікар. Якщо вести підрахунки не калорій, а куплених і з'їдених продуктів, то це стане господарською звичкою. Ученими були проведені експерименти, в яких взяли участь 10 сімей та 10 вільних жінок. Виявилось, що сімейні пари планують свої витрати і покупки на тиждень вперед і їдять менше, на відміну від вільних жінок. Крім того, одружені жінки, радяться зі своїми чоловіками, що купити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грибна дієта допомагає скинути до 7 кілограмів

У раціоні сімей, у яких є діти, є здорова їжа, необхідна для нормального розвитку дитячого організму. Міністр охорони здоров'я Великобританії Анн Мільтон переконана, що планування свого раціону не тільки економить кошти, але й допомагає контролювати кількість з'їденого. Складання списку продуктів здатне позбавити від шкідливих закусок на ходу. Харчування стає збалансованим і регулярним.

Зараз ви читаєте новину «Замість дієт під час свят лікарі рекомендують заводити щоденник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути